ASZ Kick-Off Week van het Hartritme @Geraardsbergen

Wat?

Op maandag 17 juni 2019 organiseert het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis een kick-off voor de 'Week van het hartritme' in De Permanensje in stad Geraardsbergen. De dienst spoedopname en het opleidingsteam van het ASZ willen Geraardsbergenaars bewust maken van het belang van levensreddende handelingen.

 

Waar?

De Permanensje
Markt 5

9500 Geraardsbergen

 

Wanneer?

Maandag 17 juni 2019
Start om 9 uur en eindigt om 12 uur.

Wat te verwachten?

  • Oefen uw reanimatietechnieken
  • Kom meer te weten over AED-toestellen


Naar schatting worden er in België dagelijks zo’n 30 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Zonder snelle hulp overleeft slechts zo’n 5% à 10% ervan. Jaarlijks sterven er in ons land bijgevolg tussen de 10.000 en de 15.000 personen aan een plotse dood, dat zijn er meer dan de slachtoffers van aids, borstkanker en longkanker samen. Dit aantal zou dan met een snelle en doeltreffende interventie sterk kunnen dalen. Daarom is een goede kennis van de te overlopen stappen bij een reanimatie van levensbelang! De Week van het Hartritme is een initiatief van de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA), meer informatie vindt u terug op www.mijnhartritme.be.

 

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis wil door middel van deze campagne Geraardsbergenaars bewust maken van het belang van levensreddende handelingen. Het opleidingsteam van het ASZ leert u de basisprincipes van reanimatie en het gebruik van een AED-toestel, praktijkoefeningen staan hier centraal.

 

Praktisch

Voorkennis is niet vereist

Gratis toegang

Inschrijven is niet noodzakelijk

 

event_fbpagina_Ger

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail