ASZ Wetteren: Dag van de Zorg 2019

Zondag 17 maart 2019 zetten we de deuren open bij ASZ Wetteren! Duid de datum 17 maart 2019 alvast met stip aan in uw agenda. Onze medewerkers staan te popelen om u aangenaam kennis te laten maken met het volledige zorgaanbod op deze campus. Dit jaar is het thema ‘Het Brein’. Gaandeweg zult u meer te weten komen over de verschillende diensten bij ASZ Wetteren. Het belooft een interessante editie te worden!

 

Programma

 

Tijdens Dag van de Zorg kunt u een kijkje nemen achter de schermen van diverse diensten en het volledige zorgaanbod in uw regio ontdekken. Bovendien wordt u ondergedompeld in de wonderlijke wereld van het brein. Er staan heel wat activiteiten op het programma voor jong én oud. De ideale uitstap op zondag met familie, vrienden en/of kennissen. 

 

Hieronder prikkelen we u al kort met enkele activiteiten die op het programma staan. Voor sommige activiteiten vragen we u om zich op voorhand in te schrijven. Gelieve hiermee rekening te houden. 

 

Reanimatiecursus 'Breng zuurstof naar het brein'

Elk jaar worden 400.000 Europeanen getroffen door een hartstilstand, amper 1 op 10 overleeft dat. Onmiddellijk starten met hartmassage verdubbelt de overlevingskansen. Tijdens deze korte, praktijkgerichte basiscursus reanimatie en gebruik van een AED-toestel krijgt u meteen de basistechnieken onder de knie. Opgelet! Graag vooraf inschrijven via .... Er zijn twee sessies voorzien om 10u15 - 11u15 en om 11u30 - 12u30. Gelieve het aantal personen en het uur dat u deze cursus zou willen volgen door te sturen.

 

Een CVA, wat nu..?

Bij een CVA krijgt een deel van de hersenen opeens te weinig of geen zuurstof. Een beroerte wordt ook wel 'stroke' genoemd. Wat als u plotseling minder kan zien? Hoe leert men tijdens het revalidatieproces opnieuw stappen? Bij SP Revalidatie kunt u dit aan de levende lijve ondervinden.

 

Wat houdt een gemengd dagziekenhuis in? Hoe ziet een slaaplabo eruit? 

Tijdens deze rondleiding ontdekt u de werking van het dagziekenhuis en voor welke behandelingen u hier terecht kunt. Tevens ziet u het slaaplabo en krijgt u meer uitleg hoe dit precies in zijn werk gaat. Breng zeker een bezoekje aan de zaal ‘Breinbrekers’: hier staan er toffe spelletjes klaar voor jong en oud die uw brein écht uitdagen.

Ontdekkingsreis doorheen het operatiekwartier 

Vandaag krijgt u de kans om de twee operatiezalen en de ontwaakruimte te bezoeken. Elke zaal is uitgerust met de meest moderne digitale technologie. Tijdens de ingreep wordt er in een hecht team samengewerkt tussen de chirurg, de anesthesist en de OK-verpleegkundige om alle ingrepen in optimale en veilige omstandigheden te laten verlopen. Dr. Goossens vertelt u hier wat meer over de pijnkliniek en Dr. Robberecht toont u procedure voor cataract. Dr. Boterbergh licht kort een liesbreuk toe: wat is een liesbreuk en wat is er aan te doen? Wat gebeurt er tijdens de operatie en hoe verloopt de behandeling? Een echte belevenis! 

 

Yoga en meditatie zijn goed voor het brein

Yoga en meditatie zweverig? Helemaal niet. Inmiddels is er wetenschappelijk bewijs dat dit goed is voor onze hersenen en ons lichaam. Tijdens yoga bent u heel bewust bezig met uw lichaam en geest. U ontdekt uw eigen sterke punten en u bent bewuster van uw lichaam. Kom naar deze gratis introductieles en maak kennis met yoga. Opgelet! Graag vooraf inschrijven via .... Er zijn twee sessies voorzien om 10u00 en 14u00, gelieve comfortabele kledij mee te brengen. 

 

Ademhalingsoefeningen

Wist u dat bewust ademhalen niet alleen helpt om maximaal te presteren, maar dat het ook uw bloeddruk kan verlagen, gevoelens van kalmte en ontspanning geeft én stress uit uw systeem haalt? Onderzoek toont aan dat uw adem kan helpen een gezond lichaam en geest te houden. Met alles wat er van ons wordt verwacht is het misschien niet altijd eenvoudig om eraan te denken om bewust te ademen. Daarom maken we het makkelijk voor u: tijdens deze ademhalingssessie ontdekt u allerlei ademhalingsoefeningen die al veel goeds doen. Opgelet! Graag vooraf inschrijven via .... Er zijn twee sessies voorzien om 11u00 en 15u00

 

Tekenwedstrijd: hoe ziet ons brein eruit?

Bent u tussen de 6 en 12 jaar oud en wilt u kans maken op een mooie prijs? Doe dan mee aan de tekenwedstrijd ‘Hoe ziet ons brein eruit?’. De beste tekeningen krijgen een mooi plekje in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Wetteren. Voor de drie winnaars ligt ook een toegangsticket voor Plopsaland De Panne klaar.

 

Infosessie 'Hoe kan ik een burn-out voorkomen?'

Dr. Verplancke, psychiater bij het ASZ, licht de kenmerken toe van een burn-out en geeft handige tips hoe u aan burn-out preventie kan doen. Deze infosessie start om 15u00 en gaat door in de vergaderzaal (blok C, verdiep -1). Opgelet! Graag vooraf inschrijven via ....

 

Praktische info

 

Datum: zondag 17 maart 2019

Tijdstip: 10u00 - 17u00

Locatie: ASZ Wetteren, Wegvoeringstraat 73, 9230 Wetteren

Vragen: mail naar ... 
T
oegang is gratis

 

opendeurdag ASZ WetterenASZ Wetteren neemt deel aan Dag van de Zorg 2019

 

 

 

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail