DiaT1op 2020: sporten met diabetes type 1

Sport en diabetes kunnen perfect samengaan. Maar sporten met type 1 diabetes is niet eenvoudig. Om goed te kunnen trainen, dienen de suikerwaarden onder controle te blijven en dit is op zijn minst gezegd een uitdaging. Toch wordt sporten aanbevolen bij type 1 diabetespatiënten. Het heeft een positieve invloed op de geestelijke en mentale gezondheid, en het geeft een boost van zelfvertrouwen!

 

 

Het DiaT1op project tracht de drempel om te sporten voor mensen met type 1 diabetes te verlagen. Het project DiaT1op wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking tussen de diensten Endocrinologie van het OLV en het A.S.Z. ziekenhuis.

 

De deelnemers krijgen een jaarprogramma aangeboden met gedetailleerde educatiesessies over omgaan met sport bij type 1 diabetes. Daarnaast zullen de sporters samen met zorgverstrekkers fietsen, wandelen en/of lopen. Het jaarprogramma wordt afgesloten in september met een spetterend eindevenement in de Ardennen.

 

Voelt u nu al de sportkriebel? Kom dan zeker luisteren naar wat ons project inhoudt.

De aftrap van DiaT1op gaat door op zondag voormiddag 19 januari in het Sportcentrum Schotte (Kapellekensbaan 8 in Erembodegem).

 

Programma

  1. Uitleg DiaT1op programma 2020
  2. Educatieve sessie: conditietraining – door sporen een betere conditie opbouwen
  3. Planning trainingssessies voor wandelen, lopen, fietsen en eindevenement
  4. Passen sportuitrusting
  5. Sportieve gezamenlijke wandeling  van +/- 5km
  6. Aansluitend is er een broodjeslunch voorzien voor alle aanwezigen.


Inschrijven

Graag een korte bevestiging via e-mail naar ..., met vermelding van uw familienaam en geboortedatum, en de namen van de andere personen die eventueel samen met u zullen aanwezig zijn op het infomoment.

 

Praktisch 

Gelieve stipt om 09u00 aanwezig te zijn voor een vlot verloop.

Vergeet uw wandelschoenen niet mee te nemen.

 

photo-of-woman-wearing-pink-sports-shoes-walking-1556710

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail