European Obesity Day @ASZ Geraardsbergen

Wat? 

Infonamiddag over alles wat u ooit wou weten over obesitas, de gevolgen én de oplossingen.

 

Wanneer? 

Zaterdag 18 mei 2019 (13:00-16:00)

 

Waar? 

ASZ campus Geraadsbergen (ter hoogte van het onthaal)

Gasthuisstraat 4

9500 Geraardsbergen

 

Meer info

Vandaag heeft bijna één op de drie Belgen overgewicht en één op de zes Belgen lijdt aan obesitas. Wereldwijd is er sprake van een obesitasepidemie. Obesitas is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker.

 

Het multidisciplinaire team van de obesitaskliniek van het ASZ staat daarom klaar om uit te leggen wat obesitas is en wat de behandelmogelijkheden zijn. En dat op zaterdag 18 mei 2019 op campus Geraardsbergen en op maandag 20 mei 2019 op campus Aalst. Er volgen ook tips over hoe fit en op gewicht te blijven. Het belooft een interactieve namiddag te worden voor jong en oud. Zo zijn er tal van animatiefilmpjes te zien, kunt u met een Wii zelf een maagverkleining uitvoeren of in een virtuele wereld duiken met één van de virtual reality-headsets…

 

“Overgewicht is een wereldwijd gezondheidsprobleem, zegt initiatiefnemer dr. Donald Van Der Fraenen. “Voor de persoon met obesitas is het ook vooral een menselijk probleem, met grote impact op de levenskwaliteit. Behandelingen zijn echter mogelijk. Daarom is het belangrijk dat mensen zich informeren, in gesprek gaan met hun arts, en de verschillende mogelijkheden onderzoeken. Onze infoavond wil ertoe bijdragen dat mensen met ernstig overgewicht het taboe doorbreken en een eerste stap zetten in de aanpak van hun overgewicht.”

 

Gratis toegang

Inschrijven is niet noodzakelijk

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail