Infosessie multidisciplinaire aanpak van overgewicht en obesitas

Heeft u last van overgewicht? Beweegt u te weinig? Eet u vaak ongezond? U kunt er wat aan doen en wij helpen u graag! Het A.S.Z. biedt u de mogelijkheid om in groep, onder deskundige begeleiding aan uw gewicht te werken en tevens uw conditie te verbeteren. Op dinsdag 6 oktober organiseren we een gratis infosessie over het obesitastraject voor alle geïnteresseerden. Vooraf inschrijven is verplicht.

OBESITAS: RISICO VOOR DE GEZONDHEID

Obesitas behoort in onze maatschappij tot één van de belangrijkste gezondheidsproblemen. Obesitas of zwaarlijvigheid is een chronische vorm van overgewicht, gekenmerkt door te veel vetopstapeling in het lichaam. Hoewel er veel oorzaken zijn voor overgewicht, wordt zwaarlijvigheid toch vooral veroorzaakt door eetgedrag, opvoeding en een gebrek aan lichaamsbeweging. Obesitas is geassocieerd met grote gezondheidsrisico’s zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, kortademigheid, slaapapneu, artrose, ... Sociale en psychologische problemen als gevolg van overgewicht zijn evenmin te onderschatten.

MULTIDISCIPLINAIRE BEHANDELING

Uit onderzoek blijkt dat een multidisciplinaire begeleiding de beste resultaten biedt op lange termijn. Binnen het A.S.Z. werd een programma ontwikkeld om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden. Dit programma bestaat uit 3 pijlers: 

  • Bewegen
  • Voeding
  • Levensstijlaanpassingen

 

DOEL VAN HET PROGRAMMA

Het eerste doel is het bevorderen van de algemene gezondheid en stabilisatie van het gewicht. Daarnaast worden uw persoonlijke doelstellingen wat betreft gewichtsvermindering en fysieke conditie ondersteund via een realistische aanpak. Omdat een nieuwe levensstijl ontwikkelen tijd kost raden we aan het programma toch een zestal maanden te volgen.

 

INSCHRIJVEN INFOSESSIE

Interesse? Kom dan zeker naar de gratis infosessie op 6 oktober op campus Aalst. Tijdens deze infosessie stellen we het volledige traject voor en kan u vragen stellen. Gelieve vooraf in te schrijven bij het secretariaat T 053 76 48 45. Het dragen van een mondmasker is binnen het ziekenhuis verplicht. 

 

pexels-tirachard-kumtanom-601177

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail