Kick-Off Week van het Hartritme @Aalst

Op zaterdag 15 juni 2019 organiseert het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis een kick-off voor de 'Week van het hartritme' in Hopmarkt 50 in stad Aalst. De cardiologen en het opleidingsteam van het ASZ willen Aalstenaars bewust maken van het belang van levensreddende handelingen.

 

Wanneer?

Zaterdag 15 juni, van 9 uur t.e.m. 14 uur

Hopmarkt 50

9300 Aalst


Wat te verwachten?

  • Laat u gratis screenen op voorkamerfibrillatie
  • Oefen uw reanimatietechnieken
  • Kom meer te weten over AED-toestellen 


Naar schatting worden er in België dagelijks zo’n 30 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Zonder snelle hulp overleeft slechts zo’n 5% à 10% ervan. Jaarlijks sterven er in ons land bijgevolg tussen de 10.000 en de 15.000 personen aan een plotse dood, dat zijn er meer dan de slachtoffers van aids, borstkanker en longkanker samen. Dit aantal zou dan met een snelle en doeltreffende interventie sterk kunnen dalen. Daarom is een goede kennis van de te overlopen stappen bij een reanimatie van levensbelang! De Week van het Hartritme is een initiatief van de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA), meer informatie vindt u terug op www.mijnhartritme.be. 

 

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis wil door middel van deze campagne Aalstenaars bewust maken van het belang van levensreddende handelingen.

De cardiologen van het ASZ staan klaar om u te informeren over voorkamerfibrillatie, VKF is namelijk de meest voorkomende hartritmestoornis. Een tijdige diagnose is cruciaal, want zonder de juiste behandeling vergroot VKF het risico op ernstige complicaties zoals een trombose of een beroerte.

Het opleidingsteam leert u de basisprincipes van reanimatie en het gebruik van een AED-toestel, praktijkoefeningen staan hier centraal.


Praktisch

Voorkennis is niet vereist 
Gratis toegang
Inschrijven is niet noodzakelijk

 

event_fbpagina

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail