Pop-up fototentoonstelling: personen met een niet-aangeboren hersenletsel

In het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (campus Geraardsbergen) kunt u van 18 februari t.e.m. 18 maart 2019 een fototentoonstelling bezoeken met werk van mensen die leven met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Met hun foto’s proberen ze de vaak onzichtbare gevolgen van hun aandoening zichtbaar te maken en meer begrip te kweken bij buitenstaanders. 

 

Een niet-aangeboren hersenletsel kan uiteenlopende oorzaken hebben, zoals hersenbeschadiging na een ongeval, een cerebrovasculair accident (CVA), een hersentumor, een aneurysma of zuurstoftekort in de hersenen. De ernst en de aard van de beperkingen als gevolg van het letsel zijn even divers. Maar één ding hebben alle patiënten gemeen: er is een leven vóór en een leven na het letsel en dat kan sterk verschillen.

 

De lichamelijke gevolgen van een NAH, zoals een verlamming, zijn meestal zichtbaar. Maar een hersenletsel kan ook mentale en emotionele problemen veroorzaken zoals geheugenstoornissen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid of ontremming. De pop-up fototentoonstelling, een initiatief van SIG (Sterk in grenzen verleggen), probeert deze onzichtbare gevolgen zichtbaar te maken. U kunt er ook een filmpje bekijken waarin mensen met een NAH over het leven met hun aandoening getuigen.

 

Vlaanderen telt naar schatting 247.000 mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Ook in het ASZ behandelen verschillende disciplines patiënten met locomotorische of neuropsychologische problemen na een NAH.

 

Met deze tentoonstelling loopt de campus in Geraardsbergen alvast warm voor Dag van de Zorg op zondag 17 maart 2019, die dit jaar volledig in teken staat van het brein. Tijdens deze breineditie laat het ASZ jong en oud kennismaken met de campussen in Geraardsbergen en Wetteren. Dit aan de hand van workshops en infosessies. Het belooft een mooie, actieve en inspirerende dag te worden.

 

Praktisch

  • Van 18 februari t.e.m. 18 maart 2019
  • Campus Geraardsbergen (Gasthuisstraat 4, 9500 Geraardsbergen) - Consultatie neurologie (Zone A / +1)
  • Voor alle geïnteresseerden. Toegang is gratis.

 

NAH_G'bergen

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail