Webinar voor huisartsen: Minimaal invasieve spinale chirurgie

Opgelet: deze bijscholing gaat door op 18/3 in plaats van op 4/2 zoals oorspronkelijk gepland.

 

Wat?

Online bijscholing voor de huisarts over "Minimaal invasieve spinale chirurgie : balanceren tussen chirurgische voetafdruk en resultaat" door dr. Ates Recai, neurochirurgie A.S.Z. Aalst.

 

De term ‘minimaal invasieve chirurgie’ doet bij sommige neurochirurgen nog altijd de wenkbrauwen fronsen en lokt ongeloof en negatieve commentaren uit.  Anderzijds worden bepaalde, gevestigde technieken door de voorstanders van MIS als obsoleet en mutilerend bestempeld.  Zoals vaak met controverses, is de waarheid in het midden te vinden. 
Minimaal invasieve chirurgie impliceert een zo klein mogelijke chirurgische voetafdruk met het verhoopte voordeel op minder postoperatieve pijn, snellere re-integratie in de maatschappij en een minstens even goede outcome in vergelijking met de ‘klassieke’ operatie.
De omschakeling naar een ander manier van opereren is niet gemakkelijk maar niet meer dan. Wetenschappelijk onderbouwde MIS technieken introduceren, dient met de nodige zelftoets en resultaatanalyse op korte en lange termijn te gebeuren.  
Hierbij brengen we de patiëntveiligheid, -comfort en eindresultaat in rekenschap.  Niet zelden constateren we dat de gevestigde procedures even effectief soms beter zijn als deze die minimaal invasief beschouwd worden.  
Zodoende kunnen we de patiënten die in aanmerking komen voor een ingreep in 3 groepen verdelen: overtuigend met MIS technieken te behandelen, preferentieel op de klassieke manier te opereren en de derde groep waarbij beide technieken toepasbaar zijn.  Ervaring en een kritische kijk verfijnen alleen maar de patiëntgerichte keuze.

Tijdens de uiteenzetting zullen de MIS technieken die we in het A.S.Z. gebruiken gekritiseerd  worden.      

 

Wanneer?

Donderdag 18 maart 2021, 20u30-21u30

 

Deelnemen?

Deelnemen kan zonder voorinschrijving door bij aanvang van het webinar te klikken op volgende link: http://bit.ly/2Kgn8M5

 

Accreditering?

1 CP Regionaal Seminarie aangevraagd. Uw aanwezigheid wordt door ons ingevoerd via het RIZIV na het doorgeven van uw contactgegevens in de chatfunctie bij aanvang van de sessie.  

 

Instructies tot deelname?

Klik hierboven op de link van het webinar. Wanneer u de link aanklikt, heeft u de keuze om:

 1. De ‘Windows app te downloaden’: u kan de Microsoft Teams app downloaden en op deze manier de live sessie bekijken op uw pc, smartphone of tablet. 
 2. De bijscholing ’te bekijken op het web’
  • Indien u over een Microsoft-account beschikt, kan u ‘aanmelden’.
  • Indien u NIET over een Microsoft account beschikt, heeft u twee opties:
   • U kan kiezen voor de optie 'anoniem bekijken'.
   • U kan een gratis Microsoft-account aanmaken (zie onderstaande link).

Als u de Microsoft Teams app wilt downloaden of een Microsoft-account wilt aanmaken, raden we u aan dit ruim voor de aanvang de sessie te doen.

Via deze link kunt u een gratis Microsoft Teams account aanmaken.

 

Meer info?

Contacteer de dienst Communicatie: T 053/76 68 17 | E ...

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail