#HouContact in coronatijden

In deze moeilijke coronatijden zijn veel mensen eenzaam, niet in het minst de mensen die in het ziekenhuis verblijven en geen bezoek mogen ontvangen. Daarom kan het zeer veel deugd doen om op andere manieren contact te houden met het thuisfront. Bij het A.S.Z. doen we er dan ook alles aan om dit te helpen verwezenlijken met onze campagne #houcontact. 

 

Hou contact via video call

 

Heeft u een familielid of vriend(in) dat meer dan drie dagen in het ziekenhuis verblijft en zelf geen smartphone of tablet ter beschikking heeft en wil u graag een video call houden met hem of haar?

 

Stuur een mail naar ... met als onderwerp ‘Interesse video call’ en volgende info:

  • Naam patiënt
  • Campus
  • Afdeling
  • Kamernr.
  • Uw naam
  • Aard van verwantschap met de patiënt
  • Uw telefoonnr.

 

Iemand van het team van #houcontact zal contact met u opnemen om concreet af te spreken hoe en wanneer de video call kan plaatsvinden en komt op het moment zelf langs bij de patiënt om alles op te starten en te begeleiden. De videogesprekken gebeuren via Whereby en kunnen plaatsvinden met tot 4 personen in totaal

 

De reacties na de eerste gesprekken waren alvast zeer emotioneel. Een patiënt op Geriatrie die al meer dan drie maand geen visueel contact had met het thuisfront was erg geëmotioneerd en genoot enkele dagen later nog steeds na van het gesprek. En ook de familie vertelde ons achteraf dat ze intens genoten hebben van het moment en tegelijkertijd ook erg gerustgesteld waren door het zien van hun familielid. 

 

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Copaco Belgium NV, het Vlaams Patiëntenplatform, voetballer Toby Alderweireld en Base-shop Dendermonde van wie we ondersteuning kregen in de vorm van geschonken tablets en smartphones, waarvoor onze oprechte dank!


Hou contact via de radio

 

Een andere mogelijkheid om contact te houden is door berichtjes te laten omroepen op de radio. Wilt u graag een familielid of vriend die in het ziekenhuis verblijft een hart onder de riem steken? Of kent u iemand die op dit moment hard aan het werk is in het ziekenhuis in de strijd tegen corona en wilt u deze persoon bedanken? Bezorg ons uw bericht en/of verzoeknummer en wij zorgen ervoor dat het op de radio komt. Want iedereen kan wat positieve vibes gebruiken in deze moeilijk periode!

 

! Heel belangrijk om de privacy van onze patiënten te garanderen (GDPR): geef geen kamernummer of familienaam van de patiënt door, enkel de voornaam. U mag uiteraard wel uw eigen naam geven als aanvrager.

 

Campus Aalst

Stuur uw verzoek door naar .... Wilt u graag zelf een bericht inspreken? Laat het ons weten op dit e-mailadres. We kunnen ingesproken berichten niet rechtstreeks ontvangen, dus gelieve deze niet naar ons te sturen. Maar we kunnen dit wel voor u regelen. 

 

Berichten die vóór 10u00 verzameld zijn, zullen op weekdagen dezelfde dag nog te horen zijn op City-Music tussen 16u en 18u. Op zaterdag en zondag is er geen uitzending. De frequentie is 107.8 FM voor Aalst, 105.8 FM voor Ninove en 105.8 FM voor Haaltert/Denderstreek.

 

Campus Geraardsbergen

Om onze patiënten en medewerkers op campus Geraardsbergen te steunen, kunnen verzoekjes, bedankjes en andere berichten aangevraagd worden op Mfm tijdens het programma Studio Corona.

 

Dit programma is elke werkdag te horen op Mfm (107.6) tussen 8u en 9u en op zaterdag tussen 12u en 14u en tracht alleenstaanden, bejaarden en risicogroepen met elkaar in contact te houden.

 

Bezorg hiervoor uw bericht en/of verzoeknummer aan ... of bel live in op zaterdag tussen 12u en 14u op 054/ 41 72 34. 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail