Coronavirus: info en richtlijnen voor de bezoeker

terug naar boven Nieuwe bezoekregeling A.S.Z. vanaf dinsdag 2 juni 2020

 

Het blijft nog steeds belangrijk om zo weinig mogelijk mensen tegelijk in het ziekenhuis toe te laten om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

 

 • Tijdens het weekend, vanaf 6 juni 2020, wordt één bezoeker per gehospitaliseerde patiënt toegelaten in het ziekenhuis. Bezoek is enkel toegestaan bij lang verblijvende patiënten (meer dan 5 dagen). Voor patiënten die slechts één of twee nachten verblijven, vragen we om geen bezoek te ontvangen.
 • De basisregels worden uiteraard toegepast door de bezoeker: afstand, mondmasker (verplicht!), handhygiëne, ….
 • Bezoekregeling: u mag maximum 1 uur aanwezig zijn in het ziekenhuis.
 • Per bezoekmoment wordt maximum 1 bezoeker (> 18 jaar) per patiënt toegelaten. Deze persoon hoeft niet steeds dezelfde te zijn.
 • Vertoonde u in de afgelopen 14 dagen symptomen van Covid-19 of testte u positief, mag u niet op bezoek komen.
 • Kom niet als u zich ziek voelt.
 • Als u tot de risicogroep behoort, wees u dan bewust van de gevaren.
 • U meldt zich eerst aan op de verpleegafdeling voordat u naar de kamer gaat.
 • Breng geen eten of drank mee voor tijdens het bezoek.
 • In principe is er geen bezoek bij patiënten met een (vermoedelijke) COVID-19 besmetting mogelijk tenzij i.g.v. gemotiveerde uitzonderingen (bv. patiënten in kritiek of palliatief stadium, kinderen…).
 • Kraamafdeling: enkel de partner mag aanwezig zijn indien hij/zij geen symptomen van Covid-19 vertoont. Bezoek en kinderen worden niet toegelaten, ook niet de kinderen van het koppel zelf. Meer info: http://www.asz.be/corona/patient/veelgestelde-vragen-van-zwangere-vrouwen-over-covid-19/bevallen-in-tijden-van-corona
 • Pediatrie: bij opname kan één van de ouders beslissen om gedurende het hele verblijf bij het gehospitaliseerde kind te blijven. Meer informatie vindt u hier terug: http://www.asz.be/kinderen

 

Overzicht bezoekuren per campus

Om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden wordt er binnen het A.S.Z. enkel tijdens het weekend bezoek toegestaan. Op zaterdag is er op alle tweepersoonskamers (bed aan het venster) bezoek toegelaten en op zondag is er bezoek toegestaan op alle éénpersoonskamers alsook de tweepersoonskamers aan de deurzijde en dit rekening houdend met onderstaand schema. Voor uw veiligheid en die van onze medewerkers vragen we om alle richtlijnen te respecteren.

 

campus Aalst:

Dienst Zaterdag Zondag
6de verdieping: dienst Geriatrie  13u – 14u  13u - 14u
5de verdieping: dienst Neurologie /
Neurochirurgie, dienst NKO, abdominale heelkunde
en dienst urologie
14u30 - 15u30  14u30 - 15u30
4de verdieping: dienst Orthopedie, dienst
Gastro-enterologie en dienst Endocrinologie
16u - 17u 16u- 17u
3de verdieping: dienst Cardiologie, CCU,
dienst Nefrologie en dienst Pneumologie
17u30 - 18u30 17u30 - 18u30
1ste verdieping: dienst Vaatheelkunde 19u - 20u 19u - 20u

 

campus Geraardsbergen:

Dienst

Zaterdag

Zondag

5de GAST: Gemengde en
interne heelkunde

14u30 – 15u30

14u30 – 15u30

4de GAST: Geriatrie

16u – 17u

16u – 17u

3de GAST: Orthopedie

17u30 – 18u30

17u30 – 18u30

 

campus Wetteren

Voor A.S.Z. Wetteren dient u vooraf telefonisch een afspraak te maken om een bezoekmoment in te plannen. U ontvangt na het maken van een afspraak een bevestigingsmail met alle praktische info die nodig is om het bezoek veilig te kunnen laten doorgaan. Het bezoek op campus Wetteren vindt plaats in een aparte bezoekersruimte die bereikt wordt zonder onnodig door het gebouw te moeten lopen.

 

SP Revalidatie

Brenda Watté

T 09 368 82 17

E ...

SP Locomotorisch

Lien Calle

T 09 368 82 16

E ...

SP Cardiopulmonair

Sarah Van Kerckhove

T 09 368 82 28

E ...

 

Intensieve Zorgen

Voor de dienst intensieve zorgen is er een aparte bezoekregeling uitgewerkt. Dit dient steeds besproken te worden met de hoofdverpleegkundige. Gelieve eerst telefonisch contact op te nemen om een afspraak in te plannen. 

 

Campus Telefoonnummer
Aalst IZ +1 +32 (0)53 76 41 00
Aalst IZ -1 +32 (0)53 76 63 11
Geraardsbergen IZ +32 (0)54 43 22 25

 

terug naar boven Blijf gezond, houd u nu ook aan de regels

 

 • Sociale afstand blijft de regel: de bezoeker dient op elk moment 1,5 meter afstand te houden van anderen, ook van de persoon die hij/zij komt bezoeken. Kussen, knuffelen en aanraken kan dus jammer genoeg (nog) niet.
 • Iedereen die ons ziekenhuis binnenkomt, dient een chirurgisch mondmasker te dragen. Gelieve dit correct te dragen (bedek uw mond en neus volledig) gedurende uw hele verblijf in het ziekenhuis.
 • Wij vragen u voor en na het bezoek uw handen te wassen met zeep. Wij voorzien eveneens handontsmetting bij aankomst en vertrek.
 • Pas een correcte hoest-, nies- en handhygiëne toe. Hoesten of niezen doet u in uw elleboog of een papieren zakdoek. Deze gooit u daarna onmiddellijk in de vuilbak.

 

Wij danken u voor uw medewerking!

 

terug naar boven Materiaal brengen voor patiënten

 

We krijgen heel wat vragen over het wasgoed en verzorgingsmiddelen voor onze patiënten. Er is een verbod op bezoek maar u kan wasgoed en andere spullen naar onze patiënten brengen en ophalen op volgende manier.

 

Instructie voor de familie (max. 1 persoon per patiënt) 

 1. Het afgifte- en ophaalpunt bevindt zich aan het onthaal op de drie campussen.
 2. Gelieve proper linnen en verzorgingsmiddelen voor meerdere dagen in een gesloten plastic zak mee te brengen met duidelijke vermelding van familienaam, voornaam, geboortedatum, afdeling en kamernummer.
 3. Geef deze zak met proper linnen af aan de onthaalmedewerker aan de kant “Afgifte proper linnen”.
 4. Aan de kant “Ophalen vuil linnen” kan u op basis van naam en afdeling de beschikbare waszak met vuil linnen meenemen.
 5. Dit kan vanaf dinsdag 17 maart 2020 vanaf 15u00 tot 19u00. Opgelet! In het weekend en op feestdagen kan dit van 15u00 tot 17u00.

Instructie voor de patiënt

 1. Verzamel de vuile was in een gesloten plastic zak.
 2. Gelieve de waszak duidelijk te naamtekenen met naam, geboortedatum, afdeling en kamernummer (eventueel patiëntenklever plakken als dit goed blijft hangen).
 3. Geef vóór 12u00 deze waszak af aan de verpleging.
 4. Uw familieleden kunnen vanaf dinsdag 17 maart 2020 tussen 15u00 - 19u00 proper linnen en verzorgingsmiddelen binnenbrengen en vuil linnen ophalen. Opgelet! In het weekend en op feestdagen kan dit van 15u00 tot 17u00.

 

* Het A.S.Z. doet er alles aan om deze goederen zo snel mogelijk op hun bestemming te brengen en hiervoor zorg te dragen. Het A.S.Z. kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele beschadiging of verlies. Gelieve GEEN waardevolle spullen mee te geven.

 

Personen met symptomen van respiratoire infectie (koorts, hoest of ademhalingsmoeilijkheden) worden niet toegelaten, wij vragen aan alle bezoekers met symptomen om thuis te blijven en het materiaal door iemand anders te laten brengen.

 

terug naar boven Bezoekerscafetaria

 

De bezoekerscafetaria op de campussen Aalst en Geraardsbergen zijn gesloten.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail