Coronavirus: info en richtlijnen voor de bezoeker

Om de veiligheid van onze medewerkers en onze patiënten maximaal te beschermen moeten bezoekers strikte voorwaarden naleven. 

 

Een begeleider is slechts in uitzonderlijke gevallen toegestaan: 

 

 • De patiënt is jonger dan 18 jaar.
 • Bij een slechtnieuwsgesprek (advies behandelend arts).
 • Begeleiding van patiënten bij onderzoeken, ingrepen, consultaties en op de spoedgevallendienst is nog steeds NIET toegelaten, enkel indien medisch noodzakelijk en dan door max. 1 pers. Enkel voor zwangerschapsopvolging is begeleiding door de partner toegestaan.

 
Algemeen bezoekverbod op campus Aalst en Geraardsbergen

 

Het A.S.Z. begrijpt dat deze maatregel een grote impact heeft op de patiënten en bezoekers. Die maatregel is echter nodig om de veiligheid en gezondheid van patiënten en medewerkers zo veel mogelijk te waarborgen. Bezoek is opnieuw toegelaten voor langdurig gehospitaliseerde patiënten op campus Wetteren. 

 

Uitzonderingen

 

Het bezoek aan gehospitaliseerde patiënten is enkel op welbepaalde afdelingen toegelaten:

 • Op de kraamafdeling is dit de partner van de moeder,
 • op de dienst Neonatologie beide ouders,
 • op de dienst Pediatrie één van de ouders,
 • patiënten in kritieke toestand of eindelevensfase: bezoek steeds in overleg met de afdeling (maximum 2 bezoekers).

Ook in deze uitzonderingsgevallen is bezoek door personen met symptomen van COVID-19 of personen die in quarantaine zitten verboden. 

 

Hou contact met uw dierbaren in het A.S.Z.

 

Omdat we weten dat het niet gemakkelijk is voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven en geen of slechts beperkt bezoek mogen ontvangen, doen we er bij het A.S.Z. alles aan om contact met het thuisfront op andere manieren te helpen verwezenlijken met onze campagne #houcontact. 

 

Heeft u een familielid of vriend(in) die meer dan drie dagen in het ziekenhuis verblijft en zelf geen smartphone of tablet ter beschikking heeft en wil u graag een videogesprek houden met hem of haar? Ga naar asz.be/corona/houcontact om te zien hoe u een videogesprek kan aanvragen. Iemand van het team zal contact met u opnemen om concreet af te spreken hoe en wanneer het videogesprek kan plaatsvinden en komt op het moment zelf langs bij de patiënt om alles op te starten en te begeleiden. 

 

Kledij en toiletgerief voor gehospitaliseerde patiënten

 

Op weekdagen mag er max. 1 persoon zich aanmelden aan het onthaal tussen 15u en 19u met kledij en toiletgerief voor de gehospitaliseerde patiënt. In het weekend en op feestdagen kan dit tussen 15u - 17u. 


Afleveren 

 1. Meld u aan bij het onthaal. Daar wordt geregistreerd voor welke patiënt u iets komt brengen.
 2. Breng het materiaal in een afgesloten, propere zak binnen bij het onthaal. Zorg dat u het eenheidsnummer kent van de eenheid waar de patiënt ligt. Alle gegevens van de patiënt worden genoteerd en aan de zak bevestigd.
 3. Geef geen voeding, bloemen of geschenken mee met de was.
 4. Alles wat u aflevert is op eigen risico. Het A.S.Z. doet er alles aan om deze goederen zo snel mogelijk op hun bestemming te brengen en hiervoor zorg te dragen. Het A.S.Z. kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele beschadiging of verlies. Gelieve GEEN waardevolle spullen mee te geven.  

 

Ophalen

 1. Spreek af met de patiënt dat u materiaal kan komen ophalen.
 2. Meld u aan bij het onthaal.
 3. Zeg van welke patiënt op afdeling u iets komt ophalen. De vrijwilligers kijken dit na en bezorgen u het materiaal.

 

We danken u voor uw begrip.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail