Hoe kan u helpen?

terug naar boven Steun onze zorghelden in de strijd tegen het Coronavirus

Wilt u schenken aan het A.S.Z. ziekenhuis als steun in de strijd tegen het Coronavirus? Dat kan! Onze zorgverleners kunnen momenteel elke hulp gebruiken. Zij staan in de vuurlinie, maar met uw steun staan ze sterker. U kan het A.S.Z. ziekenhuis financieel steunen met een gift. Het geld dat we inzamelen zullen we aanwenden om het coronavirus te bestrijden.

Al uw giften, klein of groot, zijn welkom op de daartoe geopende mecenaatsrekening van het A.S.Z. ziekenhuis:

 

 • Rekeningnummer: BE85 3930 0412 3906
 • BIC-code: BBRUBEBB
 • Mededeling: COVID19

 

terug naar boven Nijpend tekort aan persoonlijk beschermingsmateriaal (mondmaskers, schorten, handalcohol...)

chirurgishc_mondmasker

 

 1. Breng uw voorraad mondmaskers, handalcohol of lege flacons die u aankocht bij de apotheek of andere winkels (liefst nog in de verpakking) zo snel mogelijk binnen bij het ziekenhuis. Wij hebben grote nood aan professionele maskers en handalcohol die bijna niet meer te verkrijgen zijn. De gewone burger heeft dergelijke professionele maskers niet nodig. U kan dit dagelijks doen aan de balies van onze ziekenhuizen van 8u tot 20u.

 2. Maak zelf mondmaskers voor eigen gebruik of om patiënten te beschermen op minder kritieke afdelingen: de FOD Volksgezondheid geeft op zijn Facebookpagina mooi uitgewerkte tips over hoe u dat kan doen. Deze zijn hier te vinden. Ze zijn door specialisten bekeken en goedgekeurd.Niet vergeten: maak eerst een masker voor uzelf dat u kan opzetten tijdens het maken! Ook deze mogen dagelijks binnengebracht worden in het ziekenhuis.

 3. Help ons met het maken van maskers voor zorgverleners. Wij hebben met het bedrijf Van de Velde een patroon en instructies uitgewerkt om mee aan de slag te gaan. Dit is een iets moeilijker model om te maken maar biedt meer bescherming en is dus beter geschikt voor het gebruik door gezondheidswerkers.
  > Volledige handleiding met foto's en instructies
  Mondmasker instructies
   mondmasker_Patroon
   Mondmasker patroon op ware grootte (normaal printen op A3, hierbij versie op A4)
  > U kan ook een A3 papier met het patroon ophalen aan het onthaal van ons ziekenhuis.

  Voorbeeld eindresultaat eendenbekmasker met lintjes:
VOORKANT_MASKER ACHTERKANT_MASKER

 

     4. Help ons met het maken van schorten. Om onze medewerkers optimaal te beschermen tegen het coronavirus, is er nood aan schorten. Hierbij het volledige patroon met instructies voor de schort.

 

     5. Bent u een particulier? Dan kan u hiermee reeds aan de slag. Ook hier niet vergeten: maak eerst een masker voor uzelf dat u kan opzetten tijdens het maken!  

 

    6. Maakt u deel uit van een bedrijf of een grotere organisatie die professionele naaiers en machines ter beschikking stelt? Kan u grotere productie-aantallen aan? Neem dan contact op met ...

 

Het inleveren van de gemaakte maskers kan elke dag van 8u tot 20u bij onze ziekenhuisbalies.

 

Voor de regio Aalst, is de Stad Aalst ook bezig met een centralisatie van de initiatieven. Meer nieuws volgt. Houd onze website en de website van de Stad Aalst dan ook goed in het oog! 

 

terug naar boven Vrijwilligerswerk in coronatijden

Er zijn heel veel mensen die zich aanbieden om als vrijwilliger te helpen in het ziekenhuis, waarvoor onze oprechte dank. We laten jullie graag weten dat we momenteel even geen externe vrijwilligers kunnen aannemen omdat we veel eigen personeel hebben die door de omstandigheden tijd vrij hebben en op drukke diensten inspringen. Zodra dit verandert, brengen we u op de hoogte!

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail