Informatie voor huisartsen

Wat te doen bij een verdachte patiënt? 

Krijgt u te maken met een patiënt met een vermoeden van het coronavirus (COVID-19)? Volg dan de procedures van de overheid (Sciensano).

 

Gaat de afspraak van uw patiënt door?

Niet-urgente ingrepen of opnames worden voor onbepaalde duur uitgesteld. De patiënt zal hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld worden. Het is niet de bedoeling dat de patiënt zelf belt: wij contacteren de patiënt om hem te informeren of zijn opname al dan niet zal doorgaan. We plannen ook geen nieuwe opnames totdat er meer zicht is op de evolutie van de pandemie. We zullen achteraf zélf met onze patiënten contact opnemen om nieuwe afspraken in te plannen.

 

We volgen hierbij de maatregelen van de overheid. Enkel zo kunnen we het risico op besmetting voor onze patiënten en eigen medewerkers zo veel als mogelijk beperken!

 

Dringend medische zorg nodig? Dat kan veilig!

Ons ziekenhuis blijft natuurlijk wel in werking: u kan nog steeds terecht op onze campussen in Aalst en Geraardsbergen voor dringende medische zorg. Onze zorgverlening is opgesplitst in COVID- en niet-COVID-afdelingen om patiënten met een COVID-besmetting en andere patiënten uit elkaar te houden. Wie dringend medische zorg nodig heeft, kan dus gewoon naar het ziekenhuis zonder risico op besmetting.

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail