Coronavirus: info en richtlijnen voor de patiënt

terug naar boven Consultaties, opnames en behandelingen/ingrepen in het A.S.Z.

Het A.S.Z. is sinds de week van 4 mei 2020 geleidelijk opgestart met de normale ziekenhuisactiviteiten (dringende en niet-dringende consultaties, opnames en behandelingen/ingrepen). Om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te kunnen garanderen, zal dit gefaseerd gebeuren. 

 

Wat met afspraken, onderzoeken en ingrepen die al ingepland stonden na 3 mei?

We gaan alsnog veel niet-dringende afspraken, onderzoeken en ingrepen moeten uitstellen. Hoort u niets van ons, dan gaat uw afspraak door zoals gepland. Normaliter ontvangt u ook een SMS-herinnering twee werkdagen voor uw afspraak. Indien uw afspraak, onderzoek of ingreep uitgesteld moeten worden, contacteren wij u (ten laatste één werkdag op voorhand).

 

Bij vragen kan u contact opnemen met het desbetreffende secretariaat. Hierbij een overzicht met alle e-mailadressen en telefoonnummers van de secretariaten (van de drie campussen):

PDF icoonContactgegeven secretariaten consultaties A.S.Z.

 

terug naar boven Veelgestelde vragen van zwangere vrouwen over Covid-19

Lees hier alle antwoorden op veel gestelde vragen van zwangere vrouwen over Covid-19.

 

terug naar boven Aanmelden op Spoedopname

Voor dringende medische zorg mag u zich rechtstreeks aanmelden bij de dienst Spoedopname. Heeft u GEEN dringende zorg nodig? Gelieve u niet aan te melden bij de Spoedopname en uw huisarts te contacteren. 

 

Er is een aparte toegang op de Spoedgevallendienst van de campussen Aalst en Geraardsbergen voor verdachte Covid-19-patiënten. Reeds aan de ingang tot de Spoeddienst worden twee afgezonderde trajecten voorzien: (a) de van Covid-19 verdachte patiënten, inclusief alle patiënten met symptomen van acute respiratoire infectie, en (b) alle andere patiënten die zich op Spoed aanmelden.

 

Er zijn ook maatregelen getroffen om de doorstroming van patiënten op de Spoeddiensten te versnellen, zodat deze diensten de nodige capaciteit beschikbaar kunnen houden.

 

terug naar boven Hygiëneadvies voor patiënt in thuisisolatie met vermoeden of bevestiging van Covid-19

 

PDF icoonHygiëneadvies_patiënt_thuisisolatie_coronavirus

 

terug naar boven COVID-19: richtlijnen voor de patiënten van de dienst reumatologie

Lees hier alle richtlijnen voor reumapatiënten.

 

terug naar boven COVID-19 richtlijnen voor de patiënten van de dienst hematologie en oncologie

Lees hier alle richtlijnen voor patiënten van de dienst hematologie en oncologie.

 

terug naar boven COVID-19: richtlijnen voor MS-patiënten

Lees hier alle richtlijnen voor MS-patiënten.

 

terug naar boven COVID-19: richtlijnen voor epilepsiepatiënten

Lees hier alle richtlijnen voor epilepsiepatiënten.

 

terug naar boven Wat met wasgoed en andere persoonlijke spullen?

We krijgen heel wat vragen over het wasgoed en verzorgingsmiddelen voor onze patiënten. Er is een verbod op bezoek maar u kan uw wasgoed en andere spullen laten brengen en ophalen op volgende manier:

 

  1. Verzamel de vuile was in een gesloten plastic zak.
  2. Gelieve de waszak duidelijk te naamtekenen met naam, geboortedatum, afdeling en kamernummer (eventueel patiëntenklever plakken als dit goed blijft hangen).
  3. Geef vóór 12u00 deze waszak af aan de verpleging.
  4. Uw familieleden kunnen tussen 15u00 - 19u00 proper linnen en verzorgingsmiddelen binnenbrengen en vuil linnen ophalen. Opgelet! In het weekend en op feestdagen kan dit van 15u00 tot 17u00.

 

Het A.S.Z. doet er alles aan om deze goederen zo snel mogelijk op hun bestemming te brengen en hiervoor zorg te dragen. Het A.S.Z. kan echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele beschadiging of verlies. Gelieve GEEN waardevolle spullen mee te geven.

 

Personen met symptomen van respiratoire infectie (koorts, hoest of ademhalingsmoeilijkheden) worden niet toegelaten, wij vragen aan alle bezoekers met symptomen om thuis te blijven en het materiaal door iemand anders te laten brengen.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail