Coronavirus: info en richtlijnen voor de patiënt

terug naar boven Preopartieve coronatest en vragenlijst

De veiligheid van onze patiënten vormt een belangrijk onderdeel van onze kwaliteitszorg. Een goede voorbereiding en voldoende informatie is hierbij belangrijk.

Voor uw geplande opname en ingreep bij het A.S.Z., zal er telefonisch een vragenlijst bij u afgenomen worden en moet u getest worden op het coronavirus (Covid-19). Zonder deze test kan uw ingreep niet doorgaan. De coronatest dient bij voorkeur 72 uur vóór opname uitgevoerd te worden. 

 

De dag voor de geplande opname en ingreep krijgen wij de resultaten van de test.

 • Bij een negatieve test wordt u niet verwittigd en gaat de ingreep de dag nadien gewoon door zoals gepland.
 • Bij een positieve test (u bent dus besmet met het coronavirus) wordt de behandelende arts geïnformeerd door het labo. De arts-specialist zal het verdere verloop met u bespreken.

 

Afname van wissers voor pre-operatieve screening gebeuren door het labo. Voor de administratie en de terugbetaling brengt u uw identiteitskaart en mutualiteitsgegevens mee. Voor het laboratorium brengt u het aanvraagformulier van de arts mee en de etiketten die u kreeg bij het aanmelden. 

 

 • Campus Aalst:
  De wisser wordt afgenomen aan het labo in het lokaal van de bloedafname in het S-gebouw (3de verdieping). Openingsuren: 08u00 – 20u00.
 • Campus Geraardsbergen:
  De wisser wordt afgenomen aan het labo in het lokaal van de bloedafname in het hoofdgebouw (1ste verdieping). Openingsuren: 08u30 – 20u00.
 • Campus Wetteren:
  De wisser wordt afgenomen door de laborante in de lokalen van de oude CT samen met het verpleegkundig team van de poli. Openingsuren: 09u00 - 12u00 en 13u00 - 16u00.

 

Wij vragen u ook in afwachting van uw testresultaat in thuisisolatie te blijven, de nodige afstand tegenover anderen te bewaren, en steeds een goede hoest-, nies- en handhygiëne toe te passen. Bovendien dienen alle patiënten waarbij een coronatest wordt afgenomen verplicht een vragenlijst in te vullen (zie http://www.asz.be/corona/patient/formulier-voor-beschrijving-van-contacten). 

terug naar boven Consultaties, opnames en behandelingen/ingrepen in het A.S.Z.

Het A.S.Z. is sinds de week van 4 mei 2020 geleidelijk opgestart met de normale ziekenhuisactiviteiten (dringende en niet-dringende consultaties, opnames en behandelingen/ingrepen). Om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te kunnen garanderen, is dit gefaseerd gebeurd.

 

Bij vragen kan u contact opnemen met het desbetreffende secretariaat. Hierbij een overzicht met alle e-mailadressen en telefoonnummers van de secretariaten (van de drie campussen):

PDF icoonContactgegeven secretariaten consultaties A.S.Z.

 

terug naar boven Veelgestelde vragen van zwangere vrouwen over Covid-19

Lees hier alle antwoorden op veel gestelde vragen van zwangere vrouwen over Covid-19.

 

terug naar boven Aanmelden op Spoedopname

Voor dringende medische zorg mag u zich rechtstreeks aanmelden bij de dienst Spoedopname. Heeft u GEEN dringende zorg nodig? Gelieve u niet aan te melden bij de Spoedopname en uw huisarts te contacteren. 

 

Er is een aparte toegang op de Spoedgevallendienst van de campussen Aalst en Geraardsbergen voor verdachte Covid-19-patiënten. Reeds aan de ingang tot de Spoeddienst worden twee afgezonderde trajecten voorzien: (a) de van Covid-19 verdachte patiënten, inclusief alle patiënten met symptomen van acute respiratoire infectie, en (b) alle andere patiënten die zich op Spoed aanmelden.

 

Er zijn ook maatregelen getroffen om de doorstroming van patiënten op de Spoeddiensten te versnellen, zodat deze diensten de nodige capaciteit beschikbaar kunnen houden.

 

terug naar boven Hygiëneadvies voor patiënt in thuisisolatie met vermoeden of bevestiging van Covid-19

 

PDF icoonHygiëneadvies_patiënt_thuisisolatie_coronavirus

 

terug naar boven COVID-19: richtlijnen voor de patiënten van de dienst reumatologie

Lees hier alle richtlijnen voor reumapatiënten.

 

terug naar boven COVID-19 richtlijnen voor de patiënten van de dienst hematologie en oncologie

Lees hier alle richtlijnen voor patiënten van de dienst hematologie en oncologie.

 

terug naar boven COVID-19: richtlijnen voor MS-patiënten

Lees hier alle richtlijnen voor MS-patiënten.

 

terug naar boven COVID-19: richtlijnen voor epilepsiepatiënten

Lees hier alle richtlijnen voor epilepsiepatiënten.

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail