Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 66 09 of

053 76 66 10 (Aalst)

054 43 29 50 (G'bergen)

 

Mail

...

 ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Borstkliniek

 wegwijs

Polikliniek Aalst 

Zone S - verdieping +2

Polikliniek G'bergen

Gebouw Verhaeghe - verdieping 4

 

Team

 

terug naar boven Artsen

 

Een team van gynaecologen, oncologen, radiologen, radiotherapeuten, pathologen en plastische chirurgen staan klaar voor elk stukje van uw behandeling waar zij u het best kunnen bij helpen. Voor alle vragen kan u steeds bij hen terecht.

 

Gynaecologen/chirurgen

 

Oncologen

 

Radiologen

 

Radiotherapeuten

 

Pathologen

 

Plastisch chirurgen

 

terug naar boven Borstverpleegkundigen

 

De borstverpleegkundigen zorgen samen met ons team voor de opvang en emotionele ondersteuning van uzelf en uw familie.

 

Ze spelen een cruciale rol in de eerste opvang bij de diagnose, en/of bij de onderzoeken.  Ze begeleiden u ook voor en na de operatie, op de dagkliniek tijdens de chemotherapie, na de bestraling,… U kan bij hen individueel terecht voor verpleegkundige consultatie indien u daar nood aan heeft. De borstverpleegkundigen vormen zowat de rode draad doorheen uw behandeling en zijn volledig op de hoogte van uw dossier. 

 

Na de behandeling bekijken zij samen met de artsen of oncorevalidatie voor u nuttig kan zijn. Ze helpen u ook met allerlei praktische vragen over borstprothesen, documenten, het voorkomen van een dikke arm, wondzorg, regelen van thuiszorg,… De borstverpleegkundigen zijn niet meer weg te denken uit de borstkliniek omdat ze van zo een belangrijke waarde zijn voor de bijstand tijdens deze toch wel zware periode. U kan dus ook steeds op hen terugvallen.

 

DSCF3049

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hilde Berlanger

E ...

T 053 76 66 09

 

DSCF3051

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ria Hanssens

E ...

T 053 76 66 09

 

terug naar boven Psychologe

 

Het ondergaan van onderzoeken, het verwerken van de diagnose borstkanker, het doormaken van een behandeling en het heropnemen van het dagelijkse leven kunnen gepaard gaan met heel wat emotionele reacties en aanpassingen bij u en uw naasten. Doorgaans kunnen mensen doorheen deze confrontatie op hun eigen draagkracht vertrouwen maar psychologische begeleiding kan helpen en soms noodig zijn bij het omgaan met onzekerheid, angst, controleverlies, communicatie met uw partner of (klein)kinderen,... De psychologe kan samen met u manieren zoeken om terug een evenwicht te vinden in uw functioneren. U en uw familie kunnen (gratis) beroep doen op onze psychologe en contact met haar opnemen, om het even wanneer tijdens het zorgtraject alsook in de periode na uw behandeling.

 

Doorgaans probeert zij tijdens uw ziekenhuisverblijf voor uw operatie, bij u op de kamer langs te komen ter kennismaking. Uiteraard kan u ook eerder met de arts of borstverpleegkundige uw bezorgdheden of noden bespreken zodat snellere inschakeling kan gerealiseerd worden. 

 

DSCF3045

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tania Vanderstappen

...

T 053 76 66 27

 

terug naar boven Maatschappelijk werkers

 

Ziek zijn kan veel gevolgen hebben voor uw leven en uw gezin. Soms zijn er praktische, financiële en/of administratieve zaken waar u hulp bij kan gebruiken. Vaak is er nood aan aanvraag van herstel in een revalidatiecentrum, of het indienen van een dossier bij de Stichting tegen Kanker of bij Kom op tegen Kanker. Onze maatschappelijk werkers zullen samen met u naar de gepaste oplossing hiervoor zoeken.

 

DSCF3035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veronique Capiau

...

T 053 76 40 41

 

DSCF3040

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Willem Van Hecke

E ...

T 053 76 40 78

 

DSCF3039

 

 

 

 

 

 

 


Nele Beirens

E ...

T 053 76 40 47

 

terug naar boven Anderen

 

Joske Vereecken, schoonheidsspecialiste

E ...

T 053 76 47 46

 

DSCF3070

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indra Goossens, kinesiste

E ...

T 053 76 58 43

 

terug naar boven Diëtisten

 

Nathalie Pauwels

E ...
T 053 76 47 73

 

Jolinde Van Daele
E
...
T 053 76 47 72

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail