Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 30 (Aalst)

054 43 21 72 (G'bergen)

09 368 84 93 (Wetteren)

 

of boek online uw afspraak

 ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Cardiologie - Hartziekten

 

 wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone S - verdieping +2

Polikliniek G'bergen

Zone Ba - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Zone E - verdieping 0

Over het ASZ-hartcentrum

Het kathlab van het ASZ werd in 1997 voor het eerst erkend voor interventionele cardiologie. Dit betekende meteen het ontstaan van een volledig hartcentrum met erkende cardiochirurgie en interventionele cardiologie. Enkele jaren later volgde ook de erkenning voor elektrofysiologie en cardiale revalidatie.

 

Ondertussen werden belangrijke stappen gezet: het medisch dossier werd volledig geïnformatiseerd en geïntegreerd, naast twee nieuwe kathlabs met de allernieuwste technologieën werd ook een volledig vernieuwde CCU en een chest pain unit opgericht.

 

De diensten cardiologie en cardiochirurgie slaagden erin om als één van de weinige diensten in België functioneel en financieel te integreren. Ons centrum trok verschillende nieuwe kwalitatieve cardiologen en cardiochirurgen aan, de verschillende subspecialiteiten werden verder uitgebouwd en het hinterland is uitgebreid. Sinds vorig jaar is er ook een lounge, waarbij het grootste gedeelte van de hartkatheterisaties ambulant gebeurt (radial access), net als de diagnostische elektrofysiologische onderzoeken.

 

Jaarverslagen

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail