Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 66 40 (Aalst)

054 43 21 70 (G'bergen)

09 368 84 90 (Wetteren)

068 57 29 11 (Medisch Centrum Lessen)

 ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Maag-, darm- en leverziekten

 wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping -1

Polikliniek G'bergen

Zone Ba - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Zone E - verdieping 0

Behandeling van pancreaskanker

Afhankelijk van de grootte van de tumor, karakteristieken, al dan niet aanwezigheid van klieren, ingenomen bloedvaten, aanwezigheid van metastasen of uitzaaiingen (TNM classificatie), zal in het multidisciplinair oncologisch overleg comité (MOC) de behandeling worden besproken.


Tijdens het MOC wordt ook rekening gehouden met de algemene conditie van de patiënt, de aanwezigheid van andere aandoeningen (co-morbiditeiten van de patiënt; bv. diabetes, hoge bloeddruk, hartlijden, longlijden) alsook wat de patiënt zelf wil.

 

Uw arts zal de verschillende behandelingsmogelijkheden met u overlopen en vanzelfsprekend rekening houden met de wens van de patiënt.

 

Het ultieme doel is uiteraard de pancreaskanker te genezen,  echter is dit niet steeds mogelijk gezien pancreaskanker vaak in een laattijdig stadium wordt ontdekt waarbij er soms uitzaaiingen of ingroei in de bloedvaten aanwezig zijn.

 

Behandelingsvormen

Er wordt vaak gesproken over 2 behandelingsvormen afhankelijk van de ernst van de tumor:

  1. Men spreekt van een curatieve behandeling met de intentie om een volledige genezing van de patiënt te bekomen .

  2. Palliatieve behandeling waarbij de volledige genezing van de patiënt niet meer mogelijk is , maar waarbij we de ziekte zoveel mogelijk proberen af te remmen, soms kleiner te maken en de klachten te verminderen.
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail