Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 00 (Aalst)
054 43 21 11 (Geraardsbergen)
09 368 82 11 (Wetteren)
068 57 29 11 (Lessen)

ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Mond-, kaak- en aangezichtsheelkunde

wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping 0

Polikliniek G'bergen

Zone A - verdieping +2

Polikliniek Wetteren

Blok E - verdieping 0

 

Behandelingen

Een MKA-arts richt zich naast 'algemene kaakchirurgie' op de volgende aandachtsgebieden:

 

 

terug naar boven Dento-alveolaire chirurgie

Dit omvat de meeste chirurgie aan tanden en kaken onder plaatselijke verdoving. De meeste patiënten worden voor deze behandelingen door hun tandarts of orthodontist verwezen. Veel voorkomende behandelingen zijn:

 

  • het verwijderen van de wijsheidstand of wortelresten
  • wortelpuntbehandelingen (apexresecties) voor ontstekingen aan de wortelpunt
  • ...

 

 

 

terug naar boven Preprothetische chirurgie en implantologie

Implantaten zijn kunstwortels die in de onder- of bovenkaak geplaatst kunnen worden als de eigen tanden verloren zijn gegaan. Het implantaat kan dienen voor extra houvast van het kunstgebit, maar ook als basis voor een kroon of brug. Soms is het nodig om een bottransplantatie te verrichten voordat een implantaat geplaatst kan worden. Voordat de behandeling kan plaatsvinden, wordt er in overleg met uw tandarts een behandelplan gemaakt, die samen met de eventuele kosten met u wordt besproken.

 

terug naar boven Orthognatische chirurgie

Afwijkingen in de stand van de kaak kunnen met behulp van een operatie gecorrigeerd worden. Het doel is een evenwicht te creëren in de kaakgewrichten, de kauwspieren en de boven- en onderkaak, maar ook om een gelaatsuitdrukking te verkrijgen, zoals men die in België als normaal beschouwt. De behandeling vindt plaats in samenwerking met de orthodontist.

 

terug naar boven Traumatologie

De afdeling MKA behandeldt alle verwondingen in het hoofd- en halsgebied. Het gaat dan om een operatieve behandeling van zowel de fracturen (breuken) van alle beenderen van het aangezichtsskelet, als de behandelingen van de verwondingen van de huid, spieren, speekselklieren en zenuwen. Lees meer...

 

terug naar boven Oncologie

Oncologie richt zich op kwaadaardige aandoeningen van de mond, het kaakbot, de speekselklieren en het aangezicht. Behandeling vindt plaats binnen de werkgroep voor hoofd-halstumoren in samenwerking met diverse betrokken specialismen.

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail