Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

Secretariaat T 053 72 79 79

PET-arts T 053 72 88 00

 

 

 wegwijs

PET Centrum Zuidoost-Vlaanderen 

OLV Ziekenhuis campus Aalst

Moorselbaan 164

9300 Aalst

Blok W, verdieping 0

Risico's - Bijwerkingen

Het isotoop dat voor de PET-scan wordt gebruikt is een suikerstof die overeenkomt met het lichaamseigen glucose. Daarom zijn bijwerkingen omwille van dit isotoop vrijwel uitgesloten.


Indien u extra contrastmiddel kreeg voor de CT-scan, dan kunnen er sommige bijwerkingen optreden, doch dit is héél zelden.

 

  • Er kan eventueel een allergische reactie optreden (huiduitslag, jeuk of soms benauwdheid met zwelling van keel, ogen en lippen). In die gevallen wordt er medicatie gegeven om deze ongemakken te verhelpen.
  • Het is echter heel belangrijk dat u het personeel vooraf verwittigt als u weet dat u allergisch bent aan contrastmiddelen of aan jodium. Dan kunnen de contrastmiddelen enkel onder strikte voorwaarden worden toegediend, na een voorbereiding die reeds de dag voor het onderzoek dient te worden gestart. Wij zullen meestal ook geen extra contrastmiddelen toedienen aan patiënten met slecht werkende nieren. De verwijzende arts zal hier reeds op letten, maar aarzel niet om dit zelf tijdig vooraf te melden als u hiervan op de hoogte bent. Bij twijfel zal het onderzoek worden uitgevoerd zonder extra contrastmiddel.
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail