Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 60 (Aalst/Wetteren)
054 43 21 11 (Geraardsbergen)

ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Plastische en reconstructieve heelkunde

wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping +1

Polikliniek G'bergen

Zone A - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Blok E - verdieping 0

 

Antirimpelbehandeling - Spierontspanner

Een spierontspanner is een injecteerbaar geneesmiddel (toxine), die de overactiviteit van spieren stillegt. Al sinds 1980 worden spierontspanners met enorm succes wereldwijd toegepast in verschillende medische disciplines zoals neurologie, gastro-enterologie, orthopedie en ofthalmologie.

 

Het stilleggen van de spieractiviteit kan ook worden toegepast op de mimische spieren in het aangezicht. Fronsen, de ogen toeknijpen en het voorhoofd optrekken, zijn aangeleerde gewoontes. Ze zorgen er echter ook voor dat de rimpels die met deze bewegingen in de huid trekken op een gegeven moment zichtbaar blijven, ook als het gezicht ontspannen is.

Met een spierontspanner is dit te verhelpen. Door de activiteit van bepaalde spieren in het aangezicht selectief te verminderen, kan vermeden worden dat rimpels zich vormen en worden bestaande rimpels minder zichtbaar. Het resultaat is meestal goed zichtbaar na een week. Het product wordt toegediend via een quasi pijnloze injectie met een zeer fijne naald in de regio die moet behandeld worden.

 

De voornaamste regio's in het gelaat die in aanmerking komen voor behandeling zijn de fronsrimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen, kraaienpootjes rond de ogen (lachrimpels), rimpels naast de neus (bunny lines) en de veroudering in de nek (platysmabands). Zelfs een kleine lift van het buitenste gedeelte van de wenkbrauw is mogelijk mits correcte toepassing. Daarenboven kunnen de symptomen van migraine verminderen wanneer het wordt toegepast in het voorhoofd.

 

Een spierontspanner werkt gedurende 3 tot 4 maanden na de eerste toepassing. Er wordt aangeraden om tijdens het eerste jaar, de behandeling om de 3 maanden te herhalen. Door de gewenning die ontstaat, kan het interval tussen de daaropvolgende behandelingen verlengd worden, dikwijls tot 5 maanden.

 

Een spierontspanner kan ook een behandeling zijn voor overmatig zweten. De behandeling met een rimpelvuller is dikwijls een aanvulling op botox. 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail