Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 60 (Aalst/Wetteren)
054 43 21 11 (Geraardsbergen)

ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Plastische en reconstructieve heelkunde

wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping +1

Polikliniek G'bergen

Zone A - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Blok E - verdieping 0

 

Bilvergroting

Een bilvergroting kan de vorm en het volume van de billen corrigeren na vermagering of om ze 'vrouwelijker' te maken. Tegenwoordig wordt er meer de nadruk gelegd op het uitzicht van de billen. Het is een regio die lang vergeten was binnen de plastische heelkunde, maar waarvoor nu goede oplossingen bestaan om het uiterlijk te verbeteren. 

 

 

 

De ingreep wordt meestal uitgevoerd door het plaatsen van een prothese. Via 2 incisies in de bilspleet worden de prothesen geplaatst in de bilspier. Op deze manier is er een volledige bedekking van de prothesen waardoor deze 'onzichtbaar' zijn. Na het herstel kunnen alle activiteiten zoals voorheen worden uitgeoefend.

 

Bij sommige patiënten wordt de ingreep uitgevoerd door middel van lipofilling of door de combinatie van prothese met lipofilling. Meestal wordt de lipofilling dan gebruikt om de zijkant van de billen ronder te maken. Ook kan de ronding van de billen benadrukt worden door liposuctie van de lage rug. Ook bij transgenderpatiënten wordt een bilvergroting frequent toegepast om de billen vrouwelijker te maken.

 

Praktisch

  • De ingreep wordt onder algemene verdoving uitgevoerd.
  • De ingreep wordt in dagkliniek uitgevoerd.
  • U kan gedurende een 2-tal weken pijnklachten en bloeduitstortingen hebben.
  • Soms kan het gevoel in de liposuctiezones wat verstoord zijn, maar dit recupereert.
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail