Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 60 (Aalst/Wetteren)
054 43 21 11 (Geraardsbergen)

ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Plastische en reconstructieve heelkunde

wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping +1

Polikliniek G'bergen

Zone A - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Blok E - verdieping 0

 

Borstvergroting

Vergroten van de borsten met behulp van borstimplantaten (kunststofprothesen).

 

 

terug naar boven Borstimplantaten

Aan de hand van uw lichaamsbouw en wensen, kiest de plastisch chirurg de uiteindelijke prothese. Ook uw eigen vet door middel van lipofilling kan gebruikt worden om een borstvergroting uit te voeren, al dan niet in combinatie met een prothese.

 

Een implantaat bestaat uit een siliconenomhulsel gevuld met een siliconengel. In tegenstelling tot watergevulde prothesen zijn deze zachter en voelen dus natuurlijker aan. De siliconengel, waarmee het implantaat is gevuld, is niet meer vloeibaar. Men spreekt over ‘cohesive gel’, waardoor bij beschadiging van het omhulsel, de silicone op zijn plaats blijft en zich niet kan verspreiden in het lichaam.

 

Dit type prothese bestaat in twee uitvoeringen: rond of druppelvormig (anatomisch). Welke type bij u wordt gebruikt is afhankelijk van uw lichaamsbouw en het gewenste resultaat dat u beoogt.

 

Het omhulsel van de prothese kan glad of ruw zijn uitgevoerd. Meestal wordt een ruwe of getextureerde prothese gebruikt. Deze prothese blijft beter op zijn plaats en de ruwe structuur vermindert het risico op verwikkelingen zoals kapselcontractuur. De ruwe laag op de prothese kan ook uitgevoerd zijn in poly-urethaan. De verschillende mogelijkheden worden graag met u overlopen tijdens een informerend en interactief gesprek.

 

terug naar boven Incisie

De plooi onder de borst of het tepelhof worden gebruikt om de prothese te plaatsen. Elk van deze littekens genezen mooi en onopvallend en geven een goede toegangsweg tot de borst. Dit laat toe om op gecontroleerde en exacte wijze de prothese te plaatsen.

 

terug naar boven De plaats in de borst

De prothese kan in de borst VOOR of ACHTER de borstspier worden geplaatst. Deze keuze wordt voornamelijk bepaald door uw lichaamsbouw en de grootte van uw huidige borst. Bij magere personen met weinig borstklierweefsel zal de prothese achter de spier worden geplaatst zodat de rand van de prothese minder zichtbaar is.

Een mogelijkheid om de prothese toch voor de borstspier te plaatsen wanneer u mager bent of weinig borstweefsel heeft, is de bovenzijde van de borst een dikker kussen te bezorgen door middel van lipofilling. Hierbij worden vetcellen getransplanteerd naar de bovenzijde van de borst om het kussen op de prothese te verdikken.

 

terug naar boven Praktisch

  • De ingreep wordt meestal in dagkliniek uitgevoerd onder algemene verdoving.
  • Indien u ouder bent dan 35 jaar, dient er voor de operatie een mammografie te worden uitgevoerd.
  • In de eerste week na de operatie zal u meer pijn ervaren wanneer de prothese achter de borstspier is geplaatst.
  • Het verband geplaatst tijdens de operatie mag na 1 dag worden verwijderd.
  • Een eerste controle is voorzien na 1 week.
  • De eerste 6 weken draagt u best een sportbeha, of een beha zonder beugels.
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail