Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 60 (Aalst/Wetteren)
054 43 21 11 (Geraardsbergen)

ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Plastische en reconstructieve heelkunde

wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping +1

Polikliniek G'bergen

Zone A - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Blok E - verdieping 0

 

Borstverkleining vrouwen

Verkleinen van het volume van de borst en het tot een hogere positie brengen van het tepelhof. 

 

 

terug naar boven De ingreep - littekens

Tijdens een borstreductie wordt het teveel aan borstweefsel verwijderd en wordt de gezakte tepel terug op de correcte plaats gezet. Indien uw borsten niet gelijk zijn voor de operatie, zal getracht worden deze meer symmetrisch te maken.


Doordat uw tepel en tepelhof moeten verplaatst worden, is een litteken rond de tepelhof onvermijdelijk. Afhankelijk van de mate waarin uw borsten dienen verkleind te worden zullen er bijkomende littekens noodzakelijk zijn. Er zal altijd een litteken zijn dat vanaf de tepelhof verticaal naar de plooi onder de borst loopt. De ervaring leert dat een mooie borstverkleining ook zeer dikwijls resulteert in een litteken dat in de plooi van de borst loopt. Littekens op de borst genezen meestal zeer mooi, maar blijven hoe dan ook in meer of mindere mate zichtbaar. De ideale nabehandeling van de littekens zal uitvoerig met u worden besproken na de ingreep.


Tot welke cupmaat de borsten verkleind worden, hangt af van de preoperatieve grootte van de borsten en dient met de chirurg besproken te worden. Soms zal er ook liposuctie gebruikt worden om het ideale resultaat voor u te kunnen bieden.


Het gevoel in de borst en tepel kan na de ingreep soms minder zijn, maar meestal komt dit terug. Borstvoeding kan evenwel niet meer gegarandeerd worden. Directe complicaties van de ingreep zijn nabloeding en wondinfectie.

 

terug naar boven Aanvraag ziekenfonds

Een borstverkleining is een procedure waarbij gedeeltelijk financiële tussenkomst van het ziekenfonds mogelijk is. Er moet hiervoor een aanvraag gebeuren bij de adviserend geneesheer van het ziekenfonds om toelating te krijgen om de ingreep uit te voeren. Deze aanvraag dient te gebeuren door de plastisch chirurg en kan niet door de huisarts aangevraagd worden. Indien toelating wordt verkregen zal de ingreep slechts gedeeltelijk ten laste van de patiënt zijn.

 

terug naar boven Praktisch

  • De ingreep vindt plaats onder algemene verdoving.
  • U verblijft 1 tot 2 nachten in het ziekenhuis, afhankelijk wanneer de buisjes uit de borst kunnen worden verwijderd.
  • Voor de operatie wordt vanaf de leeftijd van 35 jaar een mammografie uitgevoerd.
  • U stopt best met roken voor de ingreep om wondgenezingsproblemen te vermijden.
  • De eerste controle na de operatie vindt plaats na 1 week.
  • U draagt best dag en nacht een sportbeha gedurende 6 weken.
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail