Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 60 (Aalst/Wetteren)
054 43 21 11 (Geraardsbergen)

ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Plastische en reconstructieve heelkunde

wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping +1

Polikliniek G'bergen

Zone A - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Blok E - verdieping 0

 

Overmatig zweten - Hyperhidrose

Overmatig zweten voornamelijk ter hoogte van de oksels kan zeer vervelend zijn. Je voelt je niet fris, je hebt natte plekken op je kledij en het kan gepaard gaan met vervelende geuren. Soms wordt het veroorzaakt door een onderliggende aandoening van de schildklier of diabetes, maar in de meeste gevallen is een overactiviteit van de zweetklieren de oorzaak.

 

Er zijn talrijke deodorants en crèmes voorhanden die proberen een oplossing te bieden, maar in de meeste gevallen onvoldoende of gewoonweg niet helpen. Via chirurgie kan de zweetproductie verminderd worden, maar dit is vrij ingrijpend. Heden is een spierontspanner het ideale geneesmiddel om het overmatig zweten, voornamelijk ter hoogte van de oksels, aan te pakken.

 

Via oppervlakkige injecties in de huid van de oksels, zal de functie van de zweetklieren onderdrukt worden. Het effect is merkbaar vanaf de tweede week na de toediening. Het minder zweten ter hooge van de oksels levert geen enkel lichamelijk risico op. Het lichaam past zich aan aan de gewijzigde situatie en voor de patiënt betekent dit extra comfort. De behandeling neemt ongeveer 30 minuten in beslag en is vrij pijnloos. Meestal wordt de te behandelen regio voorbereid met een verdovende huidcrème om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Het effect van de behandeling is meestal gedurende minstens 6 maanden merkbaar. Er is slechts een klein percentage van patiënten die niet reageren op de behandeling.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail