Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 60 (Aalst/Wetteren)
054 43 21 11 (Geraardsbergen)

ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Plastische en reconstructieve heelkunde

wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping +1

Polikliniek G'bergen

Zone A - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Blok E - verdieping 0

 

Rimpelvullers

Een rimpelvuller of filler is een product dat gebruikt wordt om rimpels of plooien in het gelaat 'op te vullen'. Het is een ideaal middel om permanente rimpels of plooien minder zichtbaar te maken. Ook kan het volume toevoegen aan het gelaat en de contour verbeteren.

 

Ten gevolge van het natuurlijke verouderingsproces van uw huid, neemt de elasticiteit van de huid af en verliest het gelaat vulling. Rimpels zijn het gevolg. Het verminderen van de elasticiteit van de huid wordt onder andere veroorzaakt door de afbraak van collageen, het steunweefsel. Daarnaast verliest onze huid een groot deel van haar oorspronkelijke vochtabsorberende kwaliteit, waardoor de huid verslapt. Een rimpelbehandeling met injecteerbare vulmiddelen heeft bewezen dat zij een van de weinige verjongende schoonheidsbehandelingen is, die onmiddellijk resultaat biedt.

 

De meest gebruikte rimpelvullers bevatten een molecule die het vocht vasthoudt. Deze stof is van nature uit aanwezig in het lichaam en veroorzaakt geen reacties. Na injectie zorgen deze partikels voor het volume. Er wordt ook water vastgehouden dat mee het volume van de rimpelvuller versterkt. Het vochtvasthoudende partikels worden geleidelijk afgebroken over een periode van 9-12 maanden. Wanneer het effect verdwijnt kan de behandeling op identieke wijze worden herhaald.

 

Rimpelvullers kunnen op de meeste plaatsen in het gelaat worden toegepast: blijvende rimpels na een behandeling met een spierontspanners kunnen worden verzacht, er kan extra volume gegeven worden aan de jukbeenderen, de lippen of de plooien op de wang, fijne lijntjes op de bovenlip kunnen worden aangepakt. De juiste toepassing bij u wordt bekeken tijdens de raadpleging. Lipofilling kan een alternatief zijn voor rimpelvullers.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail