Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 60 (Aalst/Wetteren)
054 43 21 11 (Geraardsbergen)

ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Plastische en reconstructieve heelkunde

wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping +1

Polikliniek G'bergen

Zone A - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Blok E - verdieping 0

 

Tepel

Een borstreconstructie is pas compleet wanneer de ook de tepel is gereconstrueerd en getatoeëerd. Onafhankelijk van het type reconstructie die bij u is uitgevoerd, het is altijd mogelijk om met het weefsel van de borst een tepel te reconstrueren.

 

 

Aanvankelijk kan deze gereconstrueerde vrij groot lijken, maar deze neemt over verloop van enkele maanden sterk in volume af. Wanneer de heling achter de rug is kan de tatoeage worden uitgevoerd. Dikwijls zullen beide tepels worden getatoeëerd om kleurverschillen te vermijden.

terug naar boven

terug naar boven Praktisch

  • De ingreep wordt dikwijls gecombineerd met andere correcties na de borstreconstructie
  • De ingreep kan vlot onder lokale verdoving worden uitgevoerd
  • U dient gedurende 4 weken een tepelmousse te dragen om de gereconstrueerde tepel te beschermen

 

terug naar boven Tepelverkleining

Een opvallende tepel of een te groot tepelhof kunnen soms storend zijn, zeker wanneer er een asymmetrie bestaat. Een kleine ingreep volstaat meestal om dit te corrigeren. Dit kan meestal onder lokale verdoving worden uitgevoerd en met een minimaal litteken. 

terug naar boven

terug naar boven Ingetrokken tepel

Een ingetrokken tepel kan esthetisch zeer storend zijn. Dikwijls is het een toestand die reeds bestaat vanaf de start van de borstontwikkeling. Een correctie is meestal wel mogelijk. Via een kleine incisie onder de tepel kan de intrekking worden gecorrigeerd. Ook kan men gebruik maken van een piercing die minstens 1 jaar dient gedragen te worden. Of men kan een combinatie doen van een heelkundige correctie en een piercing. Het beste resultaat wordt bekomen wanneer er een heelkundige correctie wordt uitgevoerd. Het is een ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd en waarvoor geen opname is vereist.

Daarnaast kan intrekking van de tepel ook een teken zijn dat er iets mis is in de borst, zeker wanneer het plots ontstaat en slechts langs 1 kant aanwezig is. Verder onderzoek met een mammografie is dan zeker aangewezen.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail