Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 67 60 (Aalst/Wetteren)
054 43 21 11 (Geraardsbergen)

ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Plastische en reconstructieve heelkunde

wegwijs

Polikliniek Aalst

Zone L - verdieping +1

Polikliniek G'bergen

Zone A - verdieping +1

Polikliniek Wetteren

Blok E - verdieping 0

 

Transgenderchirurgie

Zowel dr. Sinove als dr. Dobbeleir zijn opgeleid door prof. Monstrey (UZ Gent) voor het uitvoeren van transgenderchirurgie. Ook in het ASZ (campus Aalst) helpen ze patiënten bij de transitie van man naar vrouw (MTF = male-to-female) en van vrouw naar man (FTM = female-to-male). 

 

 

terug naar boven Vrouw tot man


Borstchirurgie - Mastectomie

De hoeveelheid borstweefsel bepaalt de juiste aanpak voor borstamputatie met het minst mogelijke litteken. Wanneer er niet veel borstweefsel is, kan een techniek met slechts een klein litteken rond de tepelhof worden gebruikt. Als er meer weefsel aanwezig is, is soms een tepeltransplatatie nodig om een mannelijke borstkas te maken. Samen met de patiënt wordt de ideale behandeling gekozen na een grondig klinisch onderzoek.

 

terug naar boven Man tot vrouw

 

Borstvergroting

Zowel dr. Sinove als dr. Dobbeleir voeren borstvergrotingen uit bij MTF-transgenderpatiënten. Bij de meeste patiënten worden siliconenprothesen gebruikt. De meeste prothesen worden submusculair (Dual Plane). Dit betekent dat het implantaat half onder de borstspier wordt geplaatst. Zowel de plaats van het litteken, het volume en het aanzicht worden met elke patiënt afzonderlijk besproken om aan diens wensen tegemoet te komen.

 

Vaginoplastie

Dr. Dobbeleir voert ook vaginoplastie uit bij MTF-transgenderpatiënten. De gebruikte techniek creëert een natuurlijk uitziende en aanvoelende vagina die geslachtsgemeenschap mogelijk maakt. Na haar opleiding in het Universitair Ziekenhuis Gent vervolmaakte ze de techniek om patiënten het best mogelijke resultaat te bieden.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail