Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 48 45 (Aalst)

054 43 21 11 (Geraardsbergen)

 

 ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Reumatologie

 wegwijs

Hoofdgebouw Aalst

Zone A - verdieping -1

Polikliniek G'bergen

Zone Ba - verdieping +1

Aandoeningen

 

terug naar boven Inflammatoire reumatische aandoeningen

Zoals reumatoïde artritis, de Ziekte van Bechterew (spondylitis ankylosans), psoriasis artritis, polymyalgia rheumatica, jicht, chondrocalcinose.

 

terug naar boven Metabole botziekten

Zoals osteoporose en de ziekte van Paget. Afspraken voor BMD + therapeutisch advies kunnen via secretariaat Fysiotherapie/Reumatologie gemaakt worden. Er bestaat hiervoor een samenwerking met de dienst isotopen.

 

terug naar boven Systeemziekten

Zoals systeemsclerose, dermato- en polymyositis, systeemlupus, vasculitis, Adult Still, Raynaud en sarcoïdose. De systeemziekten worden multidisciplinair opgevolgd met de betrokken diensten, vb. SLE met nieraantasting wordt samen met dienst nefrologie opgevolgd, sarcoïdose met longaantasting, interstitieel longlijden wordt samen met de dienst pneumologie opgevolgd. We plannen op regelmatige basis overleg met de radiologen in het ziekenhuis.

 

De aanpak van deze reumatische aandoeningen, metabole botziekten en systeemziekten gebeurt steeds op basis van de meest recente wetenschappelijke gegevens. Waar nodig, werkt onze dienst hiervoor samen met universitaire instellingen, meestal UZ Gent .

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail