Algemene informatie
ql_contact 

Afspraak maken

053 76 48 45 (Aalst)

054 43 21 11 (Geraardsbergen)

 

 ql_raadpleging

Raadplegingsuren

Reumatologie

 wegwijs

Hoofdgebouw Aalst

Zone A - verdieping -1

Polikliniek G'bergen

Zone Ba - verdieping +1

Over reumatologie

Reumatologie is de medische specialiteit bedoeld om bot- en gewrichtsaandoeningen te behandelen. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen. Bij deze aandoeningen is het afweersysteem van het lichaam ontregeld, waardoor u chronische ontstekingen krijgt. De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren.

 

Wie zijn we?

De dienst reumatologie is een dynamisch team van drie reumatologen, twee reumaverpleegkundigen en vier praktijkmedewerkers die zich specifiek toeleggen op onderzoek naar en behandeling van reumatische aandoeningen. 

 

Hoogkwalitatieve en patiëntgerichte zorg

De dienst reumatologie biedt hoogkwalitatieve zorg, door onze wetenschappelijke interesses zijn we steeds op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen in het stellen van diagnoses en behandelingen.

 

Onderzoek en diagnose

Tijdens de consultatie zal de reumatoloog u vragen naar uw klachten en u onderzoeken. Extra onderzoeken kunnen soms nodig zijn, zoals bloed- en urineonderzoek, röntgenfoto’s, echografie en/of scans. Op basis van al deze elementen stelt de reumatoloog een diagnose en bespreekt met u het mogelijke verloop van uw aandoening. De meest geschikte behandeling wordt aan u voorgesteld en grondig besproken. De patiënt staat centraal en wordt betrokken bij het behandelingsplan.

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail