Slaaponderzoeken

Polysomnografie

In samenspraak of op advies van de behandelende arts kan u een polysomnografie of slaaponderzoek voor uw kindje aanvragen. Uw kindje wordt gedurende één nacht wordt gehospitaliseerd. Tijdens het onderzoek worden vooral de slaap, het hartritme en de ademhaling gecontroleerd. Het is een volkomen pijnloos onderzoek waarbij uitwendige elektroden worden gebruikt.

 

Afspraak maken?

T 053 76 47 00 (kinderafdeling)

T 053 76 47 94 (secretariaat pediatrie)

 

Bij aankomst in het ziekenhuis, meldt u zich aan bij de dienst inschrijvingen voor een slaaponderzoek. U vermeldt steeds de naam van de behandelende arts. Na uw inschrijving meldt u zich aan op de kinderafdeling (7de verdieping). U wordt om 19 uur op de afdeling verwacht.

 

PDF icoonSlaaponderzoek

 

Elektrofysiologische slaaponderzoek (slaap-EEG)

 

In samenspraak of op advies van de behandelende arts kan u een elektrofysiologische slaaponderzoek (slaap-EEG) voor uw kindje aanvragen. Dit is een onderzoek om informatie te

verkrijgen over de epileptische activiteit in de slaap. Bij een slaap-EEG wordt tijdens de nachtrust de hersenactiviteit en het hartritme van uw kind geregistreerd.

 

Afspraak maken?

T 053 76 47 00 (kinderafdeling)

T 053 76 47 94 (secretariaat pediatrie)

 

Bij aankomst in het ziekenhuis, meldt u zich aan bij de dienst inschrijvingen voor een slaaponderzoek. U vermeldt steeds de naam van uw behandelende arts. Na uw inschrijving meldt u zich aan op de kinderafdeling (7de verdieping). Bij het maken van de afspraak spreekt de afdeling met u af wanneer u 's avonds wordt verwacht.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail