Veilige behandeling

Identificatiebandje

Elk kind krijgt bij opname op de kinderafdeling een identificatiebandje. Gelieve de gegevens hiervan te controleren. Om het comfort van uw kind te garanderen wordt er gebruik gemaakt van foambandjes met een velcrosluiting. Het is van belang dat het identificatiebandje na de ochtendzorg terug wordt aangedaan en uw kind dit draagt gedurende zijn/haar verblijf op de afdeling.

 

Afdeling verlaten

Kinderen, die op de kinderafdeling verblijven, mogen de afdeling niet verlaten zonder toestemming van de verantwoordelijke arts. Om de veiligheid van uw kind te garanderen kunnen de deuren van de afdeling enkel geopend worden met de daartoe voorziene deurknop.

 

Begeleiding

Wanneer u in een individuele kamer bij uw kind verblijft, zorgt u ervoor dat er 24 uur op 24 een meerderjarige begeleider bij uw kind aanwezig is. Dient u toch voor even de kamer te verlaten, verwittig dan steeds de verantwoordelijke verpleegkundige zodat deze intussen een extra oogje in het zeil kan houden. Wij raden u ook aan om zo veel mogelijk met uw kind op de kamer te verblijven. Hun eigen kamer is het veiligste eilandje en vermindert het risico op bijkomende infecties. Indien de gezondheidstoestand van uw kind het toelaat kan u met uw kind in de ontspanningsruimte spelen.

 

Meer info

Meer info over een veilige behandeling vindt u ook onder Patiënt > Opname > Veilige behandeling.

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail