Wie is wie?

In dat grote ziekenhuis werken veel mensen. Wie zijn dat allemaal? En wat doen ze?

 

 

 

terug naar boven Verpleegkundige

verpleegkundigeEen verpleegkundige is iemand die voor je zorgt in het ziekenhuis. Ze legt je uit wat er gebeurt en je kunt haar alles vragen. Ze helpt je wassen, geeft je medicijntjes om je beter te voelen en meet jouw temperatuur. Als je geopereerd wordt, brengt ze jou en je mama of papa naar de operatieafdeling. Ze praat elke dag met de dokter over hoe het met je gaat. Ze helpt je ook als je weer naar huis gaat.

 

terug naar boven Dokter

dokterEen dokter is iemand die je beter wil maken. Soms moet de dokter eerst kijken wat er met je is. Dit heet een onderzoek. Daarna vertelt de dokter hoe je beter kunt worden. Misschien
moet je siroop drinken, druppels in je neus, oren of ogen krijgen, of word je geopereerd. Als het beter met je gaat, vertelt de dokter je wanneer je weer naar huis mag.

 

terug naar boven Speeljuf

jufDe speeljuf zorgt ervoor dat je tijdens je verblijf in het ziekenhuis toch nog wat plezier kan maken. Zelfs al zijn er soms wat minder leuke dagen, met de spelbegeleider kan je een gezelschapsspel spelen, een knutselwerkje maken, tekenen en schilderen, een verhaaltje lezen en nog veel meer!

 

 

terug naar boven Psycholoog

psycholoogEen psycholoog is iemand om mee te praten als je je niet zo goed voelt. Ze zoekt samen met jou uit waarover je je zorgen maakt of wat je moeilijk vindt. Ze kan je ook leren wat je kan doen om minder bang of triestig te zijn.

 

 

terug naar boven Diëtist 

dietistEen diëtist is iemand die veel weet over gezond eten. Als je ziek bent of als je medicijnen moet nemen, dan mag je niet altijd alles eten of drinken. De diëtist komt aan jou en je ouders uitleggen wat je mag eten en wat niet. Ze zal je ook uitleggen hoe dat komt.

 

 

terug naar boven Kinesist

kinesistDe kinesist komt bij je langs op de kamer. Ze laat jou in een fles blazen of klopt zachtjes op je rug om je beter te laten ademen.

 

 

terug naar boven Schoonmaakmedewerker

schoonmakerDe schoonmaakmedewerker komt elke dag langs om je kamer te poetsen zodat alle bacteriën weg zijn. Bacteriën zijn de vieze beestjes die je ziek maken en die moeten dus zeker wegblijven uit jouw kamer.

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail