11 maart 2021, Wereldnierdag

Op Wereldnierdag wil het A.S.Z. bewustwording creëren over het belang van gezonde nieren en aandacht vragen voor risicofactoren. Tenslotte willen we wat meer beweging in uw leven brengen!

 

Een hoge bloeddruk en diabetes zijn de voornaamste oorzaken van chronisch nierlijden. Daarnaast zijn een familiale voorgeschiedenis van nierlijden, roken en overgewicht belangrijke risicofactoren. Nog veel mensen onderschatten de vitale rol die onze nieren spelen en het belang van het vroegtijdig opsporen van nierproblemen. Het is belangrijk om nierproblemen in een vroeg stadium op te sporen, zo kunnen chronische nierziekten tijdig worden behandeld en kunnen andere complicaties vermeden worden.

 

Onze belangrijkste tips voor gezonde nieren:

  • Gezond eten: beperk uw zout- en suikerinname.
  • Beweeg voldoende: probeer dagelijks een half uur te bewegen.
  • Niet roken: roken vermindert de bloeddoorstroming van de nieren.
  • Wees voorzichtig met uw medicatie, bespreek dit met uw huisarts. 
  • Let op uw bloeddruk: een verhoogde bloeddruk kan de nieren beschadigen, zeker indien u ook lijdt aan diabetes en/of hart- en vaatziekten.

 

DSCF7610

 

De nefrologen van het A.S.Z. geven alvast het goede voorbeeld! Gaat u mee de sportieve uitdaging aan? Stippel een parcours uit in de vorm van een nier en deel deze op Strava met de hashtags #WereldnierdagASZ #Strategy-ckd #Worldkidneyday. Succes!

 

nier lopen_Tekengebied 1

 

Een afspraak maken bij de nefrologen? Klik op volgende link.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail