14 mei 2020: Verhuis psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis

Op donderdag 14 mei 2020 verhuizen de verblijfsafdeling en deels de polikliniek van de psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis (PAAZ) tijdelijk van campus Aalst naar campus Geraardsbergen. Er zullen nog steeds raadplegingen plaatsvinden op campus Aalst. De PAAZ op campus Aalst fungeert namelijk momenteel als Covid-19-verblijfsafdeling daarom zal de psychiatrische zorg voor maximum 1 jaar tijdelijk georganiseerd worden op campus Geraardsbergen. Het team van de psychiatrische afdeling zet zich 100% in om deze verhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zo kunnen we aan onze patiënten een kwalitatieve en veilige zorg blijven garanderen.


De PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) is een open hospitalisatieafdeling die bedoeld is voor opnames van patiënten met acute psychische problemen of patiënten die in een crisissituatie verkeren. De opname gebeurt op vrijwillige basis. Concrete indicaties kunnen zijn: depressie, angst, relationele problemen, zelfmoordgedachten, psychosomatische klachten, levensloopproblemen, afhankelijkheid (medicatie, alcohol, ...)  burn-out, … Met deze psychiatrische hulpverlening bieden we patiënten, vanaf een leeftijd van 18 jaar, een gespecialiseerde en geïndividualiseerde behandeling aan. Gemiddeld duurt een opname op deze afdeling 1 à 3 weken. Deze PAAZ beschikt op campus Geraardsbergen over 20 bedden. De dienst wordt ondergebracht op de derde verdieping (3de KAT) van A.S.Z. Geraardsbergen.

 

Hoe kunt u bij ons terecht?

In onze Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) kunt u zich rechtstreeks aanmelden via de artsen of telefonisch contact opnemen met de verpleegkundigen op de afdeling (T 054 43 23 00). Uw aanvraag wordt dan zo vlug mogelijk besproken in team en binnen de 24 uur mag u een antwoord van de verpleging verwachten. Dringende vragen worden verwezen naar de Spoedafdeling (T 054 43 27 11).

 

Het team

Wij werken in een multidisciplinair team. Artsen, verpleegkundigen, psychologen, ergotherapeuten en maatschappelijk medewerkers dragen elk, vanuit hun eigen specialisatie, bij aan de zorg op maat die wij aan onze patiënten bieden.

 

Indien u vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren:
PAAZ (3de verdieping Kattestraat)

A.S.Z. Geraardsbergen

Gasthuisstraat 4 | 9500 Geraardsbergen

Tel. 054 43 23 00 | ... 

 

Specifieke vragen?

U kunt ook steeds terecht bij de hoofdverpleegkundige Tina Lambrecht (E ...).

ASZJaarverslag19154

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail