A.S.Z. Aalst heft opnamestop gefaseerd op

Het A.S.Z. heft vanaf vrijdag 5 maart 2021 de opnamestop gefaseerd op. Het A.S.Z. kondigde op dinsdag 23 februari op campus Aalst een tijdelijke opnamestop af, nadat er meerdere patiënten en personeelsleden op verschillende verpleegafdelingen positief testten op COVID-19. 

 

De interne crisiscel besliste om het volledige ziekenhuis te screenen om de 72 uur. Op deze manier wilden we een algemeen zicht krijgen op een eventuele verspreiding in het ziekenhuis.

 

Geleidelijke heropstart van niet-dringende zorg

 

Het A.S.Z. heft daarom vanaf vrijdag 5 maart de opnamestop op, in eerste instantie voor de opnames via de spoedeisende hulp, vanaf maandag 8 maart zullen klassieke opnames geleidelijk aan weer gepland worden. Dat houdt in dat patiënten met een opnamenood opnieuw kunnen gehospitaliseerd worden op campus Aalst.

 

De heropstart zal gefaseerd gebeuren, we blijven de situatie permanent monitoren om de genomen maatregelen te evalueren en eventueel bij te sturen. Ambulante zorg (raadplegingen, onderzoeken en andere ambulante zorg) en de niet-chirurgische dagactiviteiten – die ook tijdens de opnamestop bleven doorgaan – worden op een veilige manier in het ziekenhuis georganiseerd. Het chirurgisch dagziekenhuis zal voorzichtig heropstarten in de komende week en ook stapsgewijs opgebouwd worden. We voorzien de volledige activiteit ervan tegen 15 maart.

 

Het ziekenhuis contacteert de patiënten zelf indien hun ingreep opnieuw kan ingepland worden. Patiënten hoeven zelf niet te bellen, zo laten we de telefoonlijnen vrij voor andere dingende oproepen.

 

Ons ziekenhuis is een veilige omgeving

 

We volgen de maatregelen rond hygiëne en persoonlijke bescherming strikt op. Wie het ziekenhuis betreedt, dient verplicht een chirurgisch mondmasker te dragen, handen te ontsmetten en overal voldoende afstand te houden. Onze zorgverleners ontsmetten hun handen voor en na contact met elke patiënt. Na iedere patiënt desinfecteren onze zorgverleners in de behandelruimte de gebruikte stoelen, apparatuur en behandeltafel.

 

Begeleiders van patiënten zijn enkel toegelaten indien strikt noodzakelijk. Er geldt nog steeds een algemeen bezoekverbod in het A.S.Z. om de veiligheid van onze patiënten en onze medewerkers te garanderen.

 

Voor wie opgenomen wordt, hebben we een strikt opnamebeleid, met onder andere een verplichte screening. Ook tijdens de opname wordt iedereen (patiënten en zorgverstrekkers) gescreend, momenteel om de 72 uur. 

 

Dankzij deze strenge voorzorgsmaatregelen kunnen we maximaal veilige zorg aanbieden.

 

Vaccinatiecampagne A.S.Z.

 

Het vaccin is onze grootste troef om deze coronapandemie achter ons te laten en het oude leven terug te krijgen. De vaccinatiecampagne binnen het A.S.Z. verloopt zeer vlot. Ondertussen heeft 90% van alle medewerkers hun eerste dosis van het Covid-19-vaccin gekregen en 13,5% hun tweede dosis.

 

ASZ_aalst_gebouw_boom

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail