A.S.Z. doet mee aan patiëntenbevraging

Het A.S.Z. ziekenhuis wil transparant zijn over kwaliteit en haar patiëntenervaringen meten i.s.m. het Vlaams Patiëntenplatform, een platform van meer dan 100 patiëntenverenigingen in Vlaanderen. 55 Vlaamse ziekenhuizen maken vandaag op www.zorgkwaliteit.be al hun resultaten bekend van de patiëntenpeilingen bij de opgenomen patiënten van 2016 tot 2018.

De patiënten geven hun ziekenhuis doorgaans goede scores over hoe zij het ontslag uit het ziekenhuis ervaren, de omgang tussen patiënten en medewerkers, samenwerking tussen zorgverleners en de privacy. Anderzijds signaleren de patiënten dat de informatieverstrekking beter kan, bijvoorbeeld informatie over de kostprijs, over de aandoening, onderzoeken en behandeling. Ook de mate waarin patiënten worden aangespoord om mee te beslissen wordt lager gescoord.

 

De vragenlijst is opgesteld door het Vlaams patiëntenplatform als onderdeel van de kwaliteitsmetingen in ziekenhuizen die gebeuren door het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van de Zorg (VIKZ). De patiëntenpeilingen gebeuren al sinds 2014, maar het is voor het eerst dat de ziekenhuizen hun detailscores online publiceren op www.zorgkwaliteit.be.

 

Het A.S.Z. wil deze resultaten optimaliseren a.d.h.v. concrete actieplannen en operationele doelstellingen op maat. Ontdek hier de verschillende initiatieven waaraan het A.S.Z. de afgelopen jaren hard heeft gewerkt.

 

4189

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail