A.S.Z. schaalt op naar fase 2A

Omwille van de negatieve evolutie in de besmettingscijfers nationaal, vraagt de overheid aan de ziekenhuizen om vanaf dinsdag 6 april 2021 op te schalen naar fase 2A van de capaciteitsplanning. Dat betekent dat nu 60 procent van de bedden op IZ moet worden voorbehouden voor coronapatiënten.

 

Impact op de reguliere niet-dringende zorg

Dringende en noodzakelijke ingrepen krijgen voorrang. Niet-dringende ingrepen waarvoor achteraf mogelijk intensieve zorgen vereist zijn, kunnen worden uitgesteld. Dit gebeurt enkel wanneer uitstel mogelijk en verantwoord is. Indien de ingreep/opname dient uitgesteld te worden zal het ziekenhuis de patiënt zelf contacteren. Wanneer de patiënt niet wordt gecontacteerd wordt deze in het ziekenhuis verwacht op het afgesproken moment.

 

Alle dringende en noodzakelijke onderzoeken en ingrepen blijven steeds doorgaan. Ook vandaag willen we alle patiënten, met en zonder Covid-19, kwalitatieve en veilige zorg bieden.

 

Richtlijnen voor wie op raadpleging komt

  • Kom niet als u grieperige symptomen hebt. Bel in dat geval naar de raadpleging waar u een afspraak hebt.
  • Kom alleen naar het ziekenhuis of met maximaal 1 begeleider indien medisch noodzakelijk (uitzondering: voor zwangerschapsopvolging mag de partner de patiënt vergezellen).
  • Draag een chirurgisch mondmasker. Hebt u er geen bij, dan kunt u een mondmasker kopen aan een automaat aan het onthaal.
  • Bewaar 1,5 meter afstand van andere personen.
  • Neem ten vroegste een kwartier voor uw afspraak plaats in de de wachtzaal.
  • Ontsmet uw handen, er is op verschillende plaatsen in het ziekenhuis handalcohol beschikbaar.
  • Deze richtlijnen gelden ook als u met een kind op consultatie komt. Maar één persoon kan het kind vergezellen. Broertjes en zusjes mogen niet mee.

 

Meer informatie vindt u terug op: http://www.asz.be/corona

 

IZ_covid_noteren_verpleegkundige

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail