A.S.Z. versterkt team cardiologie

De dienst Cardiologie van het A.S.Z. biedt naast de nieuwste behandelmethodes ook de beste zorg door een uitgebreid team van specialisten. Met de start van het nieuwe jaar mogen we op 1 januari 2021 ook twee nieuwe cardiologen verwelkomen bij het ziekenhuis. Dr. Elke De Vuyst is voortaan binnen het A.S.Z. actief als klinisch cardioloog met subspecialisatie hartfalen en dr. Liesbeth Rosseel komt aan boord als interventiecardioloog met subspecialisatie structureel hartlijden. Beide gaan aan de slag op campus Aalst. 

 

Dr. Elke De Vuyst

Dr. De Vuyst zal zich toeleggen op de uitbouw van een hartfalenkliniek. Onder hartfalen verstaan we een geheel van symptomen en klachten die een patiënt heeft zoals kortademigheid, moeheid, dikke voeten...Deze klachten worden veroorzaakt door een verzwakt hart wat op zichzelf het gevolg kan zijn van een heel aantal verschillende hartziekten. Deze patiënten vergen een specifieke aanpak met als bedoeling zowel hun levensverwachting als levenskwaliteit te verbeteren (oa. ziekenhuisopnames vermijden). 

 

Dr. Liesbeth Rosseel Dr. Rosseel vervoegt het team van de interventionele cardiologie. De artsen van deze afdeling zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van afwijkingen aan de kransslagaders, de hartkleppen en de hartspier zelf. Alle ingrepen worden minimaal invasief uitgevoerd. We bereiken het hart via bloedvaten in de pols of de lies en gebruiken kunststofbuisjes of katheters.

 

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail