Aalsterse ziekenhuizen roepen op om coronamaatregelen strikt op te volgen “Het is vijf na twaalf.”

Er liggen meer dan honderdvijftig coronapatiënten in de Aalsterse ziekenhuizen. Een nieuw record. Er zijn de voorbije 24 uur ook opnieuw mensen overleden. Het A.S.Z. ziekenhuis en OLV-ziekenhuis roepen de bevolking op om zich strikt te houden aan de maatregelen “Het is vijf na twaalf. Als iedereen zich strikt aan de maatregelen houdt, moeten we deze crisis samen kunnen bedwingen. Anders gaan we naar een situatie waarin we de principes van de rampen- en oorlogsgeneeskunde moeten toepassen”, luidt de noodkreet van de hoofdartsen dr. Rimbaut en dr. Jorissen.

 

“We worden overspoeld door een toevloed aan patiënten. Zowel de ziekenhuisartsen als de verpleegkundigen, paramedici en huisartsen zetten zich opnieuw tot het uiterste in om patiënten te redden. Zowel Covid-19-patiënten als patiënten met andere, al dan niet levensbedreigende pathologie. Want vergis u niet: ook bij een gezonde jonge mens kan Covid-19 tot langdurige en ernstige symptomen aanleiding geven”, benadrukken de hoofdartsen in hun oproep.

 

We kunnen deze pandemie enkel het hoofd bieden en overwinnen indien iedereen nu solidariteit toont door de overheidsmaatregelen en de 6 gouden regels te respecteren. De situatie is kritiek in de gezondheidszorg. Houd u aan de regels, wees solidair voor elkaar, maar ook solidair voor de helden in de zorg.

 

“Onze vrees is dat het niet voldoende meer is om zich aan de huidige maatregelen te houden”, aldus dr. Rimbaut, hoofdarts A.S.Z. en dr. Jorissen, hoofdarts OLV. “Onze oproep is duidelijk: volg de regels die er al zijn, liever te streng dan te laks. Dat lukt alleen als we het samen doen.” Vanaf maandag dienen het A.S.Z. en OLV-ziekenhuis hun capaciteit voor Covid-19 te verhogen maar de vrees bestaat dat ook die  extra afdelingen weer snel zullen vollopen. De Aalsterse ziekenhuizen doen dan ook een dringende oproep aan iedereen om strikt alle maatregelen te respecteren om een implosie van het zorgsysteem te vermijden. #SamenSterk

 

Naast het correct dragen van een mondneusmasker als bijkomende bescherming, leest u best ook nog eens de zes gouden regels tegen corona na:

 

6 gouden regels

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail