Aanstelling Katlyn Colman als nieuwe algemeen directeur A.S.Z.

Op dinsdag 14 juli 2020 stelde de Raad van Bestuur van het A.S.Z. mevrouw Katlyn Colman aan als nieuwe algemeen directeur van het ziekenhuis. Vanaf midden september 2020 zal zij actief zijn in ons ziekenhuis en de functie van algemeen directeur opnemen op 14 oktober 2020.


Katlyn Colman volgt mevrouw Sabine Siau op die aan de slag gaat als directeur patiëntenzorg binnen het A.S.Z. Mevrouw Siau zal tot eind september 2020 waarnemend algemeen directeur blijven. De Raad van Bestuur bedankt Sabine Siau voor de vele verdiensten en wenst haar veel succes toe in haar nieuwe functie.


Begin 2020 startte de raad van bestuur van het A.S.Z. een uitgebreide zoektocht naar een geschikte kandidaat. “Wij zijn ervan overtuigd dat mevrouw Colman over alle kwaliteiten beschikt om het A.S.Z. de komende jaren verder uit te bouwen tot een ziekenhuis dat hoogkwalitatieve, betaalbare en toegankelijke zorg aanbiedt binnen een snel veranderend ziekenhuislandschap” aldus Christoph D’Haese, voorzitter Raad van Bestuur A.S.Z.

Uitdaging

 

Naast de vele uitdagingen binnen het A.S.Z., zal Katlyn Colman ook de opdrachten in het kader van het ziekenhuisnetwerk op zich nemen dat gevormd werd met het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis, UZ Brussel en AZ Sint-Maria Halle.

Professionele ervaring


Katlyn Colman heeft een master in de economische wetenschappen aan de Universiteit Gent alsook diverse certificaten bij de Vlerick Business School. Bovendien heeft ze gespecialiseerde managementsopleidingen gevolgd zoals ‘Strategies for Leadership’ aan de IMD Business School in Zwitserland en ’Negotiation dynamics program’ bij INSEAD te Fontainebleau, Frankrijk.


Haar eerste directiefunctie was bij het Psychiatrisch Centrum Caritas in Melle. De zorgsector sprak haar enorm aan en vervolgens startte ze bij het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen als operationeel directeur. In 2011 ging ze aan de slag als directeur van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. Hierbij engageerde ze zich tot het behalen van het internationale NIAZ-Qmentum-kwaliteitslabel. Katlyn Colman zal samen met de Raad van Bestuur, de artsen en haar team de verdere toekomstvisie van het A.S.Z. uitbouwen en het ziekenhuisnetwerk waartoe het ziekenhuis behoort verder realiseren.


“Onze ambitie is om voor élke patiënt warme, toegankelijke en innovatieve zorg aan te bieden. We zijn blij dat we in de uitdagende periode waarin het A.S.Z. momenteel verkeert een algemeen directeur kunnen aanstellen die over een grote zorginhoudelijke expertise beschikt. We hebben er alle vertrouwen in dat de we met mevrouw Colman een ondernemend algemeen directeur hebben gevonden, gekenmerkt door innovatie, kwaliteit, en kosteneffectiviteit. ” benadrukt dr. Rosseel, voorzitter vzw Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis.

 

katlyn

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail