Afdeling short stay Geraardsbergen: rust, privacy en flexibiliteit

Wie een chirurgische ingreep ondergaat in A.S.Z. campus Geraardsbergen kan sinds kort terecht op de short stay afdeling. Daar is alles in het werk gesteld om in alle rust en met veel privacy te bekomen. De kamers zijn comfortabel, gezellig en goed uitgerust met eigen douche en toilet.

 

Na een ingreep is het niet altijd evident te voorspellen wanneer een patiënt naar huis kan. Veel ingrepen gebeuren in de dagkliniek, die tot 18 uur geopend is. Voorheen moesten patiënten die dan nog niet voldoende hersteld waren naar een andere afdeling worden gebracht om daar te overnachten. Dankzij de short stay afdeling, die dag en nacht bemand is, heeft de patiënt meer mogelijkheden. Naar huis vertrekken om acht uur of om tien uur ’s avonds is bijvoorbeeld geen probleem. Voelt de patiënt zich toch niet zo goed, dan kan hij of zij ook rustig op de eigen kamer blijven overnachten, waar nodig voor een aantal dagen. Zo bieden we maximale flexibiliteit in functie van de patiënt.

 

De afdeling, onder de leiding van hoofdverpleegkundige Dirk Van Oudenhove, is goed voor tien posities en kan in de toekomst worden uitgebreid om twaalf patiënten te verzorgen. “De verpleegkundigen op de dienst zijn gespecialiseerd in het verzorgen van post-operatieve patiënten”, vertelt chirurg Peter Potvlieghe. “Ze hebben ook specifieke opleidingen gekregen voor patiënten die bariatrische en neurochirurgische ingrepen hebben ondergaan.”

 

Verpleegkundige Brigitte Van Hulle is terecht trots op haar afdeling en op haar team. “We staan dag en nacht klaar voor de patiënten, maar we creëren hier vooral een oase van rust, een aangename omgeving voor de patiënt om te bekomen.”

 

SHORTSTAY Dok Potvlieghe en Brigitte Van HulleChirurg Peter Potvlieghe en verpleegkundige Brigitte Van Hulle creëren oase van rust om te bekomen van een ingreep

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail