Veilig op bezoek: onze coronamaatregelen

Momenteel blijft onze bezoekregeling op de drie campussen ongewijzigd. We begrijpen dat de maatregelen een enorme impact hebben echter staat de veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers voorop en we willen verspreiding van het coronavirus in onze ziekenhuizen absoluut vermijden.

De coronacijfers gaan gelukkig de goede richting uit en het percentage aan gevaccineerde inwoners van België stijgt nu snel. Er zijn effectief versoepelingen buiten de muren van het ziekenhuis wat ook kan daar de meeste van deze toegelaten activiteiten zich buiten zullen afspelen.

Het A.S.Z. is erg blij met deze gunstige evolutie, maar we bevinden ons nog steeds in onzekere tijden daar er virus varianten zijn waarvan we de betekenis nog niet helemaal kennen alsook de impact hiervan, en we hebben nog geen 50 % van onze bevolking volledig gevaccineerd.

Dr. Erica Sermijn, internist A.S.Z.: "Een ziekenhuis is een erg kwetsbare omgeving waar veel verzwakte patiënten opgenomen zijn. Binnen de muren van het ziekenhuis zijn we dan ook - net uit voorzorg naar onze patiënten toe - extra voorzichtig en hanteren we effectief nog steeds algemene voorzorgsmaatregelen zoals een mondmaskerplicht (een chirurgisch mondmasker), het toepassen van handhygiëne en beperkt bezoek. Wij begrijpen uiteraard de impact mentaal voor onze patiënten en voor de familie, maar doen dit net ter bescherming van onze patiënten. 98% van onze medewerkers is gevaccineerd, dus zij zijn zelf al in hoge mate beschermd. Elk ziekenhuis heeft een eigen afspraak rond bezoek door o.a. een andere infrastructuur en wij trachten volgens die mogelijkheden op een veilige manier bezoek toe te laten. Uiteraard zullen wij deze regeling  versoepelen van zodra ons dat veilig lijkt te zijn."

Infectiepreventie A.S.Z. overleg met dr. Sermijn

Aandachtspunten bij raadpleging en opname

  • Breng uw eigen chirurgisch masker mee. Stoffen mondmaskers of maskers met ventiel laten we niet toe. Heeft u zelf geen chirurgisch mondmasker? Dan kan u een mondmasker aanschaffen via een automaat aan de ingang van het ziekenhuis (opgelet, u kan hier enkel cashloos betalen).
  • Ontsmet regelmatig uw handen. Op verschillende plaatsen in het ziekenhuis kan u uw handen ontsmetten.
  • Pas de social-distancing-regels toe.
  • U kan het ziekenhuis pas binnen 15 minuten voor de start van uw consultatie. Als u te vroeg bent, vragen we u om even buiten of in uw auto te wachten.
  • De normale routes in het ziekenhuis zijn aangepast om de principes van “social distancing” te respecteren. Volg de pijlen en borden bij uw bezoek aan het ziekenhuis.