Babbel met een zorgvrijwilliger van Kom op tegen Kanker

De coronacrisis is nu al even bezig, en de getroffen maatregelen zullen nog enige tijd aanhouden. Ook de zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker zullen dus nog een hele periode niet kunnen langskomen in het A.S.Z. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn voor u. Ze zitten absoluut klaar om te horen hoe het met u gaat, hoe u de voorbije periode hebt beleefd, waar u nood aan hebt …

 

Wenst u de komende tijd een telefonische babbel met een zorgvrijwilliger?

Dat kan elke werkdag van 9u - 12u en van 14u - 17u. Neem contact op met het nummer 02 486 20 00 en geef door in welk ziekenhuis u verblijft.  Kom op tegen Kanker verbindt u meteen door met een beschikbare zorgvrijwilliger.

 

Is er een zorgvrijwilliger met wie u al eerder contact had en wenst u specifiek die persoon te spreken? KOTK kijkt of en wanneer die beschikbaar is, en vragen hem of haar om u op een van die momenten op te bellen.

 

Kent u de zorgvrijwilligers van Kom op tegen Kanker nog niet?

 

Buiten coronatijden zijn zij doorheen het jaar op vaste momenten aanwezig in meer dan 40 ziekenhuizen. Ze gaan langs bij kankerpatiënten die zo hun verhaal eens kunnen vertellen aan iemand anders dan hun partner, familieleden of het ziekenhuispersoneel. De vrijwilligers, die een opleiding en coaching krijgen van Kom op tegen Kanker, zijn een luisterend oor, informeren, verwijzen door en kunnen eventuele problemen signaleren. Ze hebben bovendien bijzondere aandacht voor mensen in een moeilijke sociale situatie, patiënten met financiële problemen of met weinig opvang.

 

Kankerlijn

 

Voor een luisterend oor of met vragen of problemen kunt u ook steeds terecht bij de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker: kankerlijn.be - 0800 35 445. Zowel via telefoon, e-mail als chat.

 

  • Via chat maandag: 9u tot 12u woensdag: 14u tot 17u, 19u tot 21u
  • Via telefoon elke werkdag: 9u tot 12u, 13u tot 17u

 

babbel

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail