Bezoekregeling A.S.Z. 2021

De veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers staat voorop en we willen verspreiding van het coronavirus in onze ziekenhuizen vermijden. Vandaar dat we onze bezoekregeling altijd strikt aanpassen aan de richtlijnen van de federale overheid. Sinds maandag 14 december 2020 zit het A.S.Z. in fase 1B.

 

Algemene regeling:


Elke patiënt mag nog één keer in de week en één keer in het weekend bezoek ontvangen van één bezoeker voor max. één uur.

 

Voor patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur en voor patiënten die op een eenpersoonskamer liggen, wordt er 1 bezoeker toegelaten op woensdag tussen 17u00 en 19u00 voor max. 1 uur. Voor patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam, wordt er 1 bezoeker toegelaten op donderdag tussen 17u00 en 19u00 voor max. 1 uur. Deze bezoekregeling geldt voor de drie campussen Aalst, Geraardsbergen en Wetteren.

 

Op zaterdag wordt er 1 bezoeker toegelaten voor de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur en de patiënten die op een eenpersoonskamer liggen tussen 14u00 - 16u00 voor max. 1 uur. Op zondag kunnen de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam bezoek ontvangen tussen 14u00 - 16u00 voor max. 1 uur. Registratie van elke bezoeker is verplicht.

 

Op deze algemene regeling gelden nog uitzonderingen:

 

  • Kraamafdeling: De partner mag de hele tijd aanwezig zijn. Ander bezoek wordt niet toegelaten.
  • Pediatrie: Beide ouders (of 1 ouder en een andere begeleider) kunnen elkaar afwisselen. 1 ouder (of 1 begeleider) kan blijven inslapen. Broers en zussen mogen niet op bezoek komen.
  • Intensieve zorgen: contacteer de verpleegafdeling telefonisch om een bezoek in te plannen.
  • Dagziekenhuizen: Er wordt geen bezoek toegelaten, enkel het brengen en afhalen van de patiënt is toegestaan.
  • Spoedopname: Begeleiding van de patiënt op de dienst Spoedopname is niet toegelaten, enkel indien medisch noodzakelijk en dan door max. 1 pers.
  • Geriatrie: enkel 1 bezoeker toegelaten op zondag voor max. 1 uur. Tussen 14u00 - 15u00 wordt er 1 bezoeker toegelaten voor de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur en de patiënten die op een eenpersoonskamer liggen. Tussen 16u00 - 17u00 kunnen patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam bezoek ontvangen.
  • PAAZ: enkel bezoek op afspraak in het weekend en op feestdagen.
  • Patiënten opgenomen op de Palliatieve Eenheid mogen continu bezoek ontvangen en bezoekers mogen ook blijven slapen. Er mogen wel max. 2 personen tegelijkertijd op de kamer aanwezig zijn.
  • Patiënten in een palliatief traject op andere afdelingen: Voor palliatieve patiënten is bezoek van max. 2 personen doorlopend toegestaan mits afspraak met de verpleegafdeling.
  • Covid-19-afdelingen: Een patiënt die opgenomen wordt en getest wordt, gaat sowieso eerst in isolatie tot zijn/haar testresultaat gekend is. De patiënt wordt tot dan gezien als “vermoedelijk COVID-positief” en mag GEEN bezoek ontvangen. Patiënten die bevestigd COVID-19-positief zijn, kunnen geen bezoek ontvangen. Er kunnen wel videogesprekken worden ingepland. Stuur een mail naar ... met als onderwerp ‘Interesse video call’ en volgende info: naam patiënt, campus, afdeling, kamernr., uw naam, aard van verwantschap met de patiënt en uw telefoonnr.

 

ingang_aalst

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail