Coronamaatregelen blijven gelden binnen het A.S.Z.

Gelieve strikt alle voorzorgsmaatregelen binnen het ziekenhuis na te leven. Zo blijft het voor iedereen verplicht een mondmasker te dragen. We vragen om uw eigen mondmasker mee te brengen. Met deze maatregelen willen we onze patiënten en medewerkers maximaal beschermen tegen een mogelijke Covid-19-besmetting.

 

Algemene richtlijnen

  • Sociale afstand blijft de regel: de bezoeker dient op elk moment 1,5 meter afstand te houden van anderen, ook van de persoon die hij/zij komt bezoeken. Kussen, knuffelen en aanraken kan dus jammer genoeg (nog) niet.
  • Iedereen die ons ziekenhuis binnenkomt, dient verplicht een mondmasker te dragen. Gelieve dit correct te dragen (bedek uw mond en neus volledig) gedurende uw hele verblijf in het ziekenhuis. Wij vragen om uw eigen mondmasker mee te brengen.
  • Wij vragen u voor en na het bezoek uw handen te wassen met zeep. Wij voorzien eveneens handontsmetting bij aankomst en vertrek.
  • Pas een correcte hoest-, nies- en handhygiëne toe. Hoesten of niezen doet u in uw elleboog of een papieren zakdoek. Deze gooit u daarna onmiddellijk in de vuilbak.

 

Raadplegingen

Om fysieke afstand te garanderen voorzien we in de wachtzalen minder zitplaatsen en/of blokkeren we tijdsblokken tussen elke consultatie, waardoor de arts minder patiënten op de consultatie kan zien.

 

Kom bij voorkeur alleen naar het ziekenhuis, maar indien u dit wenst is 1 begeleider toegestaan. Ook de partner bij de raadpleging gynaecologie/verloskunde is dus opnieuw van harte welkom.

 

De begeleider moet wel aan volgende voorwaarden voldoen:

  • u brengt zélf een mondmasker mee naar het ziekenhuis
  • u voelt niet ziek of hebt geen symptomen
  • u houdt u aan de hygiëneregels en social distancing

 

 

Bezoek

We laten opnieuw bezoekers toe in het ziekenhuis, mits deze beperkingen. Lees deze aandachtig! We raden bezoek af voor patiënten die slechts een korte tijd in het ziekenhuis worden opgenomen. Er wordt geen bezoek toegelaten op het dagziekenhuis en bij COVID-patiënten. Is een bezoeker ziek (hoest, kortademig, pijn op de borst, loopneus, keelpijn, koorts) of recent positief getest, dan wordt hij/zij niet toegelaten in het ziekenhuis.

 

Meer informatie over de bezoekregeling vindt u hier: www.asz.be/corona/bezoeker 

Opgelet op de dienst Geriatrie is er een aparte bezoekregeling.

 

1G3A4968

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail