ECMO-patiënt per helikopter overgebracht vanuit Namen

Vandaag, 14 november 2020, wordt - in het kader van het spreidingsplan van de overheid voor Covidpatiënten - een patiënt uit Namen overgebracht naar het A.S.Z. campus Aalst per helikopter. Deze Covidpositieve patiënt had nood aan extracorporele membraanoxygenatie (ofwel ECMO). Een ECMO-systeem is een soort hart-longmachine die bloed van de patiënt door een kunstlong pompt. Tijdens een ECMO-behandeling neemt de ECMO een deel van het werk van het hart en de longen over. Op deze manier krijgen het hart en de longen de gelegenheid om te rusten en te genezen.

 

Deze ondersteuning was in Namen niet aanwezig, vandaar de vraag vanuit de federale gezondheidsinspectie om deze patiënt door ons te laten behandelen. Dr. Nonneman heeft in Namen het ECMO-apparaat geplaatst bij de patiënt, waarna hij door een helikopter samen met de patiënt naar Aalst wordt gebracht voor verdere opvolging. 

 

De helikopter is rond 12u00 geland. De vlucht duurde ongeveer 20 minuten. Alles is vlot verlopen en de patiënt wordt nu verder behandeld met behulp van de ECMO-machine in het A.S.Z. te Aalst.

 

Helikopter transfer ECMO

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail