Geleidelijke heropstart reguliere zorg vanaf 2 december

De overheid staat de ziekenhuizen toe om de klassieke en de daghospitalisaties langzaamaan weer op te starten.  Het A.S.Z. mag dus voorzichtig het aantal beschikbare bedden voor COVID-patiënten afbouwen en ze openstellen voor niet-COVID patiënten.

 

Omdat de coronacijfers voorlopig in dalende lijn gaan, zullen bedden worden vrijgemaakt op de gewone afdelingen. Daarnaast kan op de afdeling intensieve zorgen een deel van het aantal bijkomend opgestelde bedden afgebouwd worden. Concreet betekenen deze stappen dat het A.S.Z. zeer geleidelijk aan weer ingrepen kan inplannen. De overheid laat hier nog niet toe voor ingrepen waarvoor een bed op intensieve zorgen nodig is. Klassieke hospitalisaties die gebruik maken van intensieve zorgen blijven dus nog steeds beperkt tot de urgente en semi-urgente ingrepen, dit mede omdat we nog steeds bedden én personeel nodig hebben voor COVID-intensieve zorg.

 

Raadplegingen, onderzoeken medische beeldvorming & nucleaire geneeskunde, ambulante revalidatie, behandelingen in de oncologische en inwendige dagziekenhuizen enz. blijven verder lopen. De situatie wordt steeds op de voet opgevolgd. 

 

Onze secretariaatsmedewerkers zijn volop al onze patiënten met uitgestelde (semi-)dringende afspraken aan het opbellen om een nieuwe afspraak in te plannen. Hoort u niets van ons, dan gaat uw afspraak door zoals gepland. Indien uw afspraak, onderzoek of ingreep uitgesteld moet worden, contacteren wij u ten laatste één werkdag op voorhand.

 

 

1G3A5774

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail