Gezondheidswerkers hebben een nijpend tekort aan mondmaskers. Hoe kan u helpen?

 

chirurgishc_mondmasker

 1. Breng uw voorraad mondmaskers die u aankocht bij de apotheek of andere winkels (liefst nog in de verpakking) zo snel mogelijk binnen bij het ziekenhuis. Wij hebben grote nood aan professionele maskers die bijna niet meer te verkrijgen zijn. De gewone burger heeft dergelijke professionele maskers niet nodig.
  U kan dit dagelijks doen aan de balies van onze ziekenhuizen van 8u tot 20u.

 2. Maak zelf mondmaskers voor eigen gebruik of om patiënten te beschermen op minder kritieke afdelingen: de FOD Volksgezondheid geeft op zijn Facebookpagina mooi uitgewerkte tips over hoe u dat kan doen. Deze zijn hier te vinden. Ze zijn door specialisten bekeken en goedgekeurd.
  Niet vergeten: maak eerst een masker voor uzelf dat u kan opzetten tijdens het maken! Ook deze mogen dagelijks binnengebracht worden in het ziekenhuis.

 3. Help ons met het maken van maskers voor zorgverleners. Wij hebben met het bedrijf Van de Velde een patroon en instructies uitgewerkt om mee aan de slag te gaan. Dit is een iets moeilijker model om te maken maar biedt meer bescherming en is dus beter geschikt voor het gebruik door gezondheidswerkers.
  > Volledige handleiding met foto's en instructies
  > Mondmasker instructies
  mondmasker_Patroon
  Mondmasker patroon op ware grootte (normaal printen op A3, hierbij versie op A4)
  > U kan ook een A3 papier met het patroon ophalen aan het onthaal van ons ziekenhuis. 

 

Voorbeeld eindresultaat eendenbekmasker met lintjes:

VOORKANT_MASKERVOORKANT_MASKER ACHTERKANT_MASKERACHTERKANT_MASKER

 

  1. Bent u een particulier? Dan kan u hiermee reeds aan de slag. Ook hier niet vergeten: maak eerst een masker voor uzelf dat u kan opzetten tijdens het maken! 
  2. Maakt u deel uit van een bedrijf of een grotere organisatie die professionele naaiers en machines ter beschikking stelt? Kan u grotere productie-aantallen aan? Neem dan contact op met ...

 

Het inleveren van de gemaakte maskers kan elke dag van 8u tot 20u bij onze ziekenhuisbalies.

 

Voor de regio Aalst, is de Stad Aalst ook bezig met een centralisatie van de initiatieven. Meer nieuws volgt. Houd onze website en de website van de Stad Aalst dan ook goed in het oog!

Van de Velde werkt momenteel ook een patroon uit voor het maken van bijkomende beschermingsschorten, waar binnenkort ook nood aan zal zijn.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail