Helpt u het A.S.Z. ziekenhuis mee aan de NIAZ-jaarprijs 2020?

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft alle aangesloten zorginstellingen gevraagd hun beste verbeteringsinitiatief in te sturen voor de NIAZ-jaarprijs 2020. Het A.S.Z. waagt zijn kans met het ‘Think Patient’ project.


Tot 31 januari 2020 kan iedereen stemmen op zijn favoriete verbeterinitiatief. Helpt u het A.S.Z. ziekenhuis mee aan de NIAZ-jaarprijs 2020?


Hoe stemmen?


1. Surf naar jaarprijs.niaz.nl/cases
2. Zoek op ‘Algemeen Stedelijk Ziekenhuis’
3. Vul uw e-mailadres in en klik op ‘stemmen’
4. Bevestig uw stem door op de link in uw mail te klikken (!)

 

Think Patient: groeien naar een actieve patiëntenparticipatie

 

Naast de kwaliteit van de medische en verpleegkundige zorg moet ook de manier waarop die zorg wordt aangeboden uitmuntend zijn. De beleving van de patiënt staat hierbij centraal. Binnen het Think Patient-project streven we naar het aanbieden van comfort, privacy, veiligheid en hooggekwalificeerde zorg in een warme, menselijke en gastvrije omgeving. Dit heeft positieve effecten op het genezingsproces, welbevinden en het stressniveau van zowel patiënten als medewerkers.

 

We willen het Think Patient-DNA de komende jaren in de bedrijfscultuur verwerven. Dit tracht het A.S.Z. te bereiken door ambassadeurschap van alle departementen en het realiseren van pilootprojecten waarbij we de patiënt centraal stellen. In 2018 werd een enthousiaste stuurgroep opgericht. In 2019 werden vijf pilootprojecten opgestart waarop de komende jaren verder zal gebouwd worden. 

 

Het A.S.Z. ziekenhuis wil vooral investeren in overleg met de verschillende patiëntenverenigingen en van daaruit een stakeholdersoverleg opbouwen. De medewerkers van de verpleegeenheid Neurologie / Neurochirurgie / Neus-, keel- en oorziekten zijn Think Patient-ambassadeurs die werken rond hospitality. D.m.v. een bevraging aan patiënten via tablets en een Think Patient-verbeterbord, worden op deze afdeling initiatieven opgestart om de patiëntenervaringen te verbeteren.

 

De eerste resultaten van het pilootproject zullen maar beschikbaar zijn begin 2020. Het pilootproject op de afdeling werd pas opgestart in september 2019. Begin oktober werd een nulmeting uitgevoerd bij patiënten én medewerkers om de patiëntenbeleving in kaart te brengen. A.d.h.v. deze feedback werden er verschillende verbeterinitiatieven opgestart. Een nameting bij patiënten en medewerkers volgt begin 2020.

 

niaz_jaarprijs_online_Tekengebied 1

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail