Hoge vaccinatiegraad in A.S.Z: 89% van alle personeelsleden reeds gevaccineerd

We kunnen met trotsheid zeggen dat we een geslaagde eerste vaccinatieronde achter de rug hebben. Deze week vinden nog eerste vaccinaties met AstraZeneca plaats en dan sluiten we de eerste vaccinatieronde af. De tweede vaccinaties lopen nog een paar weken en maanden door. Het coronavaccin is onze grootste troef om deze coronapandemie achter ons te laten en het oude leven terug te krijgen. De organisatie van de vaccinatie verliep vlot, tevens behaalden we een zeer hoge vaccinatiegraad.

 

Ondertussen heeft 89% van alle medewerkers hun eerste dosis van het Covid-19-vaccin gekregen, daarvan hebben reeds 14% hun tweede dosis toegediend gekregen. Maar liefst 1980 personeelsleden in het A.S.Z. hebben hun eerste COVID-vaccinatie gekregen en 300 A.S.Z.’ers hebben ondertussen ook al hun tweede COVID-vaccinatie gekregen. Het ziekenhuis zal haar reserves aan coronavaccins gebruiken voor kwetsbare patiëntenpopulaties in te enten.

 

Ook het personeel zelf is zeer tevreden dat zij gevaccineerd zijn.

“Ik ben zeer blij met mijn vaccinatie. Het zorgt niet alleen voor perspectief, maar geeft ook terug hoop voor een normale werking in het ziekenhuis en hopelijk binnenkort ook een normaal leven” – De Coensel Nele (verpleegkundige pediatrie)

 

“Het vaccin voelt aan als een bevrijding en geeft een positiever toekomstperspectief” – Van De Ginste Lyssa (arts nefrologie)

 

We streven naar groepsimmuniteit om onszelf te beschermen tegen het coronavirus

 

Vaccinatie kan voorkomen dat u ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om u te laten inenten. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken. Daarom roepen wij u vanuit het A.S.Z. op om u zeker te laten vaccineren tegen Covid-19, samen streven we naar groepsimmuniteit. lndien meer dan 70% van alle mensen in België zich laat vaccineren, kan het virus zich minder snel verspreiden. Dan zijn ook mensen die zich niet kunnen laten vaccineren beschermd. Dat heet groepsimmuniteit. De vaccinatie tegen het coronavirus is vrijwillig en gratis voor iedereen. Zit u toch nog met enkele vragen of onzekerheden, dan kan u altijd terecht op laatjevaccineren.be

 

Blijf de regels tegen corona volgen

 

Ook na vaccinatie blijft het belangrijk om alle voorzorgsmaatregelen strikt te blijven volgen, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Een correcte hand-, nies- en hoesthygiëne blijft belangrijk! Hou dus 1,5 meter afstand, draag een mondneusmasker en was vaak uw handen.

 

Mag zowel intern als extern

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail