#Houcontact met uw familie in het A.S.Z. via video call

Vorige week werd in het A.S.Z. campus Aalst een proefproject gelanceerd om 65+’ers die meer dan drie dagen in het ziekenhuis verblijven en zelf geen smartphone of tablet hebben, via video call in contact te brengen met het thuisfront. Hiervoor wordt een tablet ter beschikking gesteld en een “buddy” die de patiënt in contact brengt met het thuisfront en de video call begeleidt. De eerste reacties waren zeer positief dus lanceren we nu het project op onze drie campussen.

 

Videocall houcontact

Heeft u ook een familielid of vriend(in) die meer dan drie dagen in het ziekenhuis verblijft en zelf geen smartphone of tablet ter beschikking heeft en wil u graag een video call houden met hem of haar?

 

Stuur een mail naar ... met als onderwerp ‘Interesse video call’ en volgende info:

  • Naam patiënt
  • Campus
  • Afdeling
  • Kamernr.
  • Uw naam
  • Aard van verwantschap met de patiënt
  • Uw telefoonnr.

 

Iemand van het team van #houcontact zal contact met u opnemen om concreet af te spreken hoe en wanneer de video call kan plaatsvinden en komt op het moment zelf langs bij de patiënt om alles op te starten en te begeleiden. De videogesprekken gebeuren via Whereby en kunnen plaatsvinden met tot 4 personen in totaal

 

De reacties na de eerste gesprekken waren alvast zeer emotioneel. Een patiënt op Geriatrie die al meer dan drie maand geen visueel contact had met het thuisfront was erg geëmotioneerd en genoot enkele dagen later nog steeds na van het gesprek. En ook de familie vertelde ons achteraf dat ze intens genoten hebben van het moment en tegelijkertijd ook erg gerustgesteld waren door het zien van hun familielid. 

 

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Copaco Belgium NV, het Vlaams Patiëntenplatform, voetballer Toby Alderweireld en Base-shop Dendermonde van wie we ondersteuning kregen in de vorm van geschonken tablets en smartphones, waarvoor onze oprechte dank!


In deze moeilijke tijden zijn veel mensen eenzaam, niet in het minst de mensen die in het ziekenhuis verblijven en geen bezoek mogen ontvangen. Daarom kan het zeer veel deugd doen om via andere wegen contact te maken. Bij het A.S.Z. doen we er dan ook alles aan om dit te helpen verwezenlijken met onze campagne #houcontact. Zo hebben we het ook mogelijk gemaakt om verzoekjes voor patiënten of medewerkers van het ziekenhuis te laten omroepen op CityMusic in Aalst en op Radio Mfm in Geraardsbergen.

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedInEmail